2017. március 19., vasárnap

VÖRÖS BÁRÓ

Milyen különös... Néhány perccel ezelőtt még ellenségek voltunk. Repülés közben nem gondolsz erre, egy gép ellen harcolsz. Míg most azt látom, hogy ez a fiatal pilóta és én, milyen egyformák vagyunk. Békeidőben, lehet, hogy meginnánk egy italt egy berlini, vagy londoni kávéház teraszán, és jót beszélgetnénk, mialatt a sétáló lányokat bámulnánk. Helyette golyót kapott és néztem, amint meghalt.

attilasimon,   eagle
VEYS - PUERTA: VÖRÖS BÁRÓ  1. rész


13 megjegyzés:

 1. Hát ez igazán remek húzás volt fiúk! Hálás köszönet érte! FARKASE

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívesen. Na, ennél nem találtam olyan csúnya "R" betűs fontot, amilyen a francia címben volt. :( De az angolok, spanyolok sem találtak. Mondjuk nem sokáig kerestem. :) Baron Rouge meg mégsem maradhatott (az angol úgy hagyta), hiszen német volt. Ráadásul a németek nem is így nevezték. Inkább választottam viszonylag szép betűket.

   Törlés
  2. Egész jó fontot találtál, bár ha abból indulunk ki, hogy német volt a báró akkor valami "Old English Text" szerű (bár ezt így visszaolvasva van némi anakronizmus :-) ) talán még jobb lett volna. Én se találtam az eredeti fontnak megfelelőt, de némi szabás-varrással az eredeti francia logót magyarítottam. Elküldöm, bár tudom neked nem tetszik az "R"-ek hosszú "bajusza". :-)

   Törlés
  3. Köszi! Jó lett, meg minden, de ez csak szebb, asszem. :)

   Törlés
 2. A történet olvasmányos, gördülékeny, szórakoztató... Tényleg voltak ilyen megérzései?
  A rajzoló stílusa nem tűnik hagyományosnak. Kicsit olyanok a képek, mintha elmosódott fényképek lennének. A figurák beállítását néhol kicsit furcsának érzem... A mozgás dinamikája viszont jól meg van rajzolva... Kíváncsi vagyok mit ír az Arcképcsarnok...
  A képregény elvarázsolt...
  Köszi!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívesen. Reméljük, az író utánanézett az életrajzának. Én eddig nem találtam ilyesmit. Olyat sem, hogy gyerekként bűncselekményeket követett volna el. :O

   Törlés
  2. Rico jóvoltából olvashattok mindhármójukról. Az íróról, rajzolóról és a főszereplőről :)

   Törlés
  3. Köszi Rico! Úgy emlékszem, nem zuhant le, még letette a triplánt, aztán halt meg.

   Törlés
  4. Szia Eagle.
   Valóban igazad van. Tényleg komplikációk nélkül leszállt, de mikor odaértek a gépéhez már holtan találták. Továbbá bár eredetileg Amiens közelében temették el, később a háború után Berlinben, majd a család kérésére 1957-ben Weisbaden városában helyezték örök nyugalomra.
   Még egy érdekesség: 1917 júliusában már egyszer találatot kapott mely következtében fejsérülést szenvedett és ez a későbbiekben gyakran okozott számára fejfájást és hányingert repülés közben, ami közvetve oka lehet későbbi halálának, ui. máig vita tárgya hogy ez vagy az erős szél miatt keveredett a front ellenséges oldalára és követett el több súlyos hibát mely eredménye végül a halála lett. Egyébként is kissé be lehetett rozsdásodva mivel 1917 novembere és 1918 márciusa között eltiltották a repüléstől. Ez idő alatt adták ki önéletrajzát, ill. részt vett a legújabb Fokker D. VII. típus kifejlesztésében, amivel azonban már nem volt módja repülni.
   rico74

   Törlés
  5. Szia! A valószínűleg legjobb ász Werner Voss (talán kissé őrült) pedig akkor már rég halott volt. Asszem 11 angol ellen küzdött az utolsó légi harcán (esetleg 13?) Majd mindet eltalálta, aztán lelőtték. 51 győzelemnél járt a Báró, és ő 48-ról egy bevetésen be akarta hozni.

   Törlés
 3. Jól sikerült, köszönet az eredményért megharcoló testvéreknek, illetve - hálistennek immár szokás szerint - Rico atyának is, miatyánkról, Billy atyáról nem is szólva.

  VálaszTörlés
 4. Hű, de szép rajzok! Köszönet érte!
  András

  VálaszTörlés
 5. Szívesen, Nektek is. De egyelőre nincs több belőle angolul. :(

  VálaszTörlés