2014. december 7.

BRÜSEL 1/2

Az elismert belga szerzőpáros, Francois Schuiten és Benoit Peeters több, mint harminc éve alkotta meg a mára már klasszikussá vált Fantasztikus Városok első történetét és a tematikailag különálló, intelligens és kreatív igényességgel kivitelezett kötetek néhány éves kihagyásokkal azóta is gazdagítják a minőségi képregények rajongóinak könyvespolcait. A Brüsel (1992) a sorozat egyik legszebb darabja: steampunk elemekkel átszőtt sci-fi, napjainkban is aktuális disztópia az embertelen technikai fejlődés buktatóiról, ám játékos humorral és melegséggel fűszerezve. Főhőse Constant, a naiv idealista virágboltos, aki a modernizáció elszánt híveként lelkesen veti bele magát Brüsel teljes átépítésének kivitelezésébe, nem sejtve, hogy korrupt politikusok, telekspekulánsok és álmodozó tudósok hálójába került, ráadásul egy rejtélyes betegséggel is meg kell küzdenie.
Veres Zsuzsanna,   billy
SCHUITEN - PEETERS: BRÜSEL  1.rész




3 megjegyzés:

  1. Mennyit kell még fordítania a hölgynek, hogy neve megjelenjen az oldal alkotóinak listáján?
    Furcsa történet. Nincsenek nagy hősök, csak kis emberek... Minden olyan tipikus. Gondolom a készítők az életből veszik az ihletet. Kicsit meg is rémisztett.
    A történet mintha egy párhuzamos idősíkon játszódna. Sosem hallottam erről a profról, nálunk más találta fel a rezgőkört... Az az elektromágneses kezelés ijesztő... Végül az igazi növények pártján állok...
    Kíváncsi vagyok, merre tud folytatódni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy mennyit kell fordítani, hogy valaki a listára kerüljön? Hmm... erről még nem beszéltünk Tamással, de azt hiszem, hogy nem csak a mennyiség fontos, hanem lényeges a minőség is. És nem utolsósorban az is, hogy fel szeretne-e kerülni valaki a listánkra :)

      Törlés