2020. február 16.

A VÉGSŐKIG

-A mai volt az utolsó melóm, Orson. Három évvel ezelőtt még hat hónapig tartott, amíg keresztülhajtottam a marhákat az országon, hogy eljuthassak velük a chicago-i vágóhidakig. Az egész nyugat élelmiszerellátása függött  a hozzám hasonló fickóktól. Csak ugye... Akkoriban még híre-hamva sem volt azoknak az átkozott vasútvonalaknak. Holnapra a cowboyok világának végleg befellegzik.
-Hát, igen...
Risek,   billy
FÉLIX - GASTINE:  A VÉGSŐKIG




 

10 megjegyzés:

  1. Csak annyit tudok mondani,hogy köszönöm.

    VálaszTörlés
  2. Kegyetlen, de jó. Kegyetlenjó.

    VálaszTörlés
  3. Testvéreim az Úrben!
    Ez odabaszott! Pedagógiai szakkifejezéssel élve.
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Aztaaaa....Ez igen!Köszönöm szépen,még sok ilyent,ha kérhetjük!

    VálaszTörlés
  5. Az egyik legjobb és legszebb Western,amit valaha olvastam,köszönöm...még!!!

    VálaszTörlés
  6. Amilyen szörnyen indult, olyan jó lett a vége.
    Köszi!

    Más.
    Tamás atya nem nyilvánítja piros betűs ünneppé 2020.01.31-ét, hogy sose felejtsük el azt a napot, amikor először jelent meg magyarul nyomtatásban Blake és Mortimer történet? (Másrészt a Kockásnak nem kéne szakítani a matt papíron színes háttérre nyomtatott betűkkel? Nagyon vacak az olvashatósága...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsiráf testvér, te tudod szerény lelkivilágomat, s ki vagyok én, hogy bárminek is nyilvánítsak bármit. Habár a mai napon Szökőnap testvér neve napját üljük, és már alig is várom a hét végét, mikor ezt visszamenőleg megünnepelhetem, holott nem ismerek ilyen nevű atyát. Ámde addig az áldozatos munkának van itt az ideje.
      Visszatérve a kérdésedre, valóban érzek némi elégtételt, noha nem hinném, hogy pusztán a mi munkásságunk az oka annak, hogy ezt a napot is megértük.
      Ha volt benne részünk, arra büszkék lehetünk, de ennyi. Korai még pezsgőt bontani, rengeteg bepótolnivaló van.
      Nekem ez nem tűnt fel. Eleve nekem nagyon tetszik, hogy ugyanolyan a papír anyaga, mint a régi kódexeké. Ott is voltak időnként kisebb nyomtatási anomáliák, de - mondhatni - ez hozzá tartozott a Kockás szexepiljéhez, és nem vágytunk jobbra, örültünk, hogy van, és imádtuk, fenntartás nélkül.
      Lehetséges, hogy van ilyen általad is említett elhajlás, de talán nem vészes mértékben.
      Az újságcikkes részt is sikerült nagyon jól megoldani, és a képek is jóval szebbek így újságban, mint képernyőn.
      Elég jó lett ez a szám, így tovább.
      Ámen

      Törlés
    2. Tamás atya túlzóan szerény... Biztosan a véletlen műve a Fekete sztorik mindig pont addig jelennek meg nyomtatásban, mint itten, csak kissé késve...
      Nem tudom Tamás atyának milyen képernyő jutott, de az én képernyőimen szebbek a színek, mint kinyomtatva...
      Hétvége:
      Nem kéne megfeledkezni Mézga Aladárról sem, aki szintén rajzolva vagyon, és oly ritkán van Szülinapja, de hétvégén pont lesz...

      Törlés
    3. Tudod, hogy van ez: ha én valamit szeretek magamban, akkor az a szerénység.
      Ezt nem szoktam figyelni, lehetséges, nyilván időbe telik, míg a képeket megfosztják a színektől. Az sem könnyű munka, bár nekem is jobban tetszenek színesben a font-féle kódexek, sőt, ha már itt tartunk (hova jutottunk!...) megnéznék egy Torpedo-t is színesben, de ezt csak (erős "spoiler") a tízéves jubileumi számunkban fogjuk elővezetni, nekem tetszik az ötlet. Ha megérjük, itt, az apokaliptikus koronázós betegségek terjedésének küszöbén, melyektől mindannyiunknak sikeres menekülést kíván,
      a szerző
      (Mézga Aladár szülinapja?... Erről nem/sem tudok)

      Törlés