2013. február 13.

GRAND PRIX 2. rész

Ismét befejeződött egy kör, hölgyeim és uraim! Brauchitsch vezet, egy perccel Nuvolari előtt! Másoknak már nincs esélyük a győzelemre. Körülbelül tíz perc múlva megtudjuk, ki nyeri a nyolcadik német nagydíjat... de várjunk csak... mi történik ott? Alfred Neubauer azt mutatja a vezetőjének, hogy lassítson le!
Miért csinálta ezt, herr Neubauer?
Hogy megóvjuk a gumikat, herr Hühlein, ez minden.
Ah, na jó... ne hozzon zavarba a közönség előtt, herr Neubauer! Huszonegy induló autóból, kilenc német. Biztosak lehetünk a győzelemben. Olyan biztosak, hogy az NSKK csak a német himnuszt készítette elő a díjátadásra!
Tamás371,   billy

MARVANO: GRAND PRIX
                                      2. rész: Rosemeyer!

7 megjegyzés:

  1. Már el is olvastam. Nagyon jó továbbra is, köszi! :)

    VálaszTörlés
  2. :) szívesen, nekem is tetszik

    VálaszTörlés
  3. Nagyon hatásos történet... Lehet, hogy a cím szerinti cselekmény csak fedőtörténet, és a kort próbálja bemutatni? A kor meglehetősen kemény...

    Zsiráf

    VálaszTörlés
  4. Látszik, hogy Marvanonak szívügye ez a képregény. Az autók, a technika, a plakátok, a környezet, minden részlet, lehet mondani korhű.
    Nálam benne van a top 10-ben, az biztos és én is várom a folytatást :)

    VálaszTörlés
  5. Hitler Németországa, a hatalomra kerüléstől egészen a végjátékig, az egyik kedvenc történelmi korszakom, mindig szívesen tanulmányoztam. Különösen -szerintem- a világtörténelemben egyedülálló társadalmi aspektusai miatt. Embertömegek, milliók léptek egyszerre, egy irányba, egy olyan úton, ami láthatólag semmi jóra nem vezethetett, a "fejlett és demokratikus" nyugati hatalmak asszisztálása mellett. Érthetetlen, logikátlan és éppen ettől lenyűgöző számomra. Megérne egy misét az is, hogy mekkora lelkiismeretfurdalást okozott a háború utáni német társadalomnak ez a kor, amelyben vakon követtek egy eszmét, ami a fél világ rombadöntését, és kipusztítását célozta. Hihetetlen, hogy ezek a dolgok megtörténhettek.

    A korszak Forma-1-e csak "hab a tortán". Ebben meg az az érdekes, hogy vannak benne olyan mozzanatok, amik azóta sem változtak semmit az autóversenyzésben. Mindenesetre nem voltak különösebben félős legények ezek a versenyzők, és akkor még baromifinoman fogalmaztam...
    :)

    VálaszTörlés
  6. Azokról a hangokról lehetne valami használati utasítás, mert az irfanview akusztikája kívánnivalót hagy maga után...
    A Wikipedia szerint, ami mint tudjuk csupa valótlanságot tartalmaz :), 1936-ban ezek a fiúk a Népligetben is futottak pár kört...

    Zsiráf

    VálaszTörlés
  7. Ha a linkekre gondolsz, amiket az oldalak alján találsz, (kettő van belőlük), akkor a You Tube keresőjébe másold be és lejátssza neked :)

    VálaszTörlés