2018. december 26.

A LÁNY, AKI A TŰZZEL JÁTSZOTT

- A szexmaffia Svédországban. Amint már értesültetek róla, ez lesz a következő nagy dobás a "Millenium"-ban. Ez olyan téma, amit mindannyian ismerünk. Nem szól másról, mint az emberkereskedelemről!


Tamás atya,   billy
RUNBERG - CAROT GONZALES:  A LÁNY, AKI A TŰZZEL JÁTSZOTT  1/2
11 megjegyzés:

 1. Még durvább, mint az előző...
  Egyáltalán nem szép történet, de logikus... Minden a helyén van benne, csak a folytatás lapjai hiányoznak. Remélem nem sokáig.
  Minden figura annyira csúnya, amennyi rossz van benne? Csak a gyerekek néznek ki normálisan?
  Jó volt.
  Köszi!

  VálaszTörlés
 2. Az eredeti, svéd filmsorozat segítségével előrébb csalhatod magad, Zsiráf testvér, az Úr kegyelméből szerzett végtelen türelmetlenségedben :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Erre a műre nem igaz a moly.hu oldalon a Végjáték szekcióban olvasható figyelmeztetés? "Ne nézd meg a filmet! Soha."
   Másrészt örömmel jelenthetem be, hogy közös szerencsejátékunk újabb rekordot ért el: kettő találat egy héten. Hogy üröm is legyen: egyet a régebbi számsorral, egyet az újjal, és ezt a kombinációt nem jutalmazzák.

   Törlés
  2. Kerestem ezt az idézetet, de nem találtam. Én azt javaslom, nézzünk meg mindent, ami érdekel, vagy amibe belebotlunk, aztán döntsük el, hogy melyik a legjobb.
   Én megtekintettem mindegyik verziót, az angol-amerikait is, vagy milyet, azt, amelyikben Daniel testvér játssza Blomkvist-et, na, azt azért nem éreztem telitalálatnak, mert igen sok lényeges momentum kimaradt az eredeti sorozathoz képest.
   A svéd, az egzotikus mind hangulatában, mind megközelítésében, és - tekintve, hogy - mivel az író is svéd, így valószínűleg autentikusabb értelmezést kapunk a nap végén.
   Én meg is kaptam.
   A skandináv thriller-ek és krimik amúgy is a szívem csücskei, de ez az anyag vitathatatlanul a stílusfajzat egyik legnagyobb csúcsa. Veszettjó.
   Ámen.

   Törlés
  3. Látod, Zsiráf testvér, nem bonyolult dolog ez. Az Úr kegyes.
   Játszva kitalálunk még pár számsort, hogy meglegyen az öt.

   Törlés
  4. Jókai is leírta A háromkirályok csillaga című művében (mely képregényben is hozzáférhető), hogyan kell nyerni a lottón...

   Törlés
  5. Nem tudok róla, hogy Jókai lottózott...
   Az írói honoráriumot biztosan megnyerte, mert valamiből élt...
   Jókai felétek nem divatos olvasmány? És mégis mozog a Föld?

   Törlés
  6. Nálunk általában a pénzt olvassák :)
   Hallottam már Jókairól, sőt az egyik haverom ismerősének a nővére ismer egy embert, aki már olvasott is tőle valamit.
   Nálunk nem mozog, csak akkor, ha a száztonnás kamionok végigdübörögnek a falun százhússzal.

   Törlés
  7. Gondolom akkor alulról közelít nullához a képregények iránti érdeklődés is... Szerencsére az internet bepillantást ad néhány másként gondolkodónak Billy és Tamás atya munkásságába...
   Érdekes falu lehet, ahol megengedett a kamionoknak a százhúsz...

   Törlés
 3. Méltatlanul agyonhallgatott tény, de semmiképpen ne feledjük megemlíteni, hogy Rico atya időközben jelentős kiegészítéseket eszközölt az "Arcképcsarnok"-nevű helyiségünkben, nem csak milleniumi vonalon, tehát látogassatok el ebbe a sectioba, ahol - bizony mondom - egyhamar megkapjátok a magatokét.
  Ámen.

  VálaszTörlés