2020. január 19.

MARSHAL BLUEBERRY

-Te vagy az egyetlen, Törött Orr, aki hajlandó eljönni hozzánk az erődjeitekből, igazat szól, és nem mexikói bab van a fejében, mint a többi fehérnek. Ugyanakkor, te most azt kéred tőlünk, hogy közülünk egyet küldjünk el a testvéreidhez, akik viszont egytől-egyig emberi formát mímelő rühes kojotok, és veszett farkasok, és a legszívesebben elevenen megnyúznának mindannyiunkat. Meglehet, Chato maga is egy veszett farkas. Az én népem büszke és nem fél a katonáitoktól! Viszont a népem békére vágyik. Hagyjuk tehát, hogy felfalják egymást a farkasok!...
Tamás atya,   billy
GIRAUD - VANCE:  MARSHAL BLUEBERRY
                           Washington parancsára




 

24 megjegyzés:

  1. Számomra most van Karácsony-Western jöhet minden mennyiségben.Köszönöm minden Western és kaland rajongó nevében!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen! Jelenleg is dolgozom egy vadnyugati kódexen, úgyhogy a zsáner rajongói megnyugodhatnak, lesz itt még lövöldözés dögivel.
      T

      Törlés
  2. Sziasztok! Először is köszönet, nagyon jó lett!
    A történet nagyon jó, a képi világ nekem kicsit túl William Vance-s, mintha a XIII sorozatot
    összevegyítették volna a Blueberryvel. Ami nem csoda, hisz mindkettőnek ugyanaz a rajzolója.
    Eltűnt a Giraud féle Blueberry képvilág. Mintha Mac Lane-t kicserélték volna Blueberryre-
    De ez már csak az én problémám. Ettől még nagyon jó, várom a folytatást!
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen, László testvér, örülünk, ha tetszett.
      Igen, Vance atya stílusa elég egyedi, és személy szerint nekem bármit el lehet adni, amit ő rajzolt, legyen az B.J.Hawker, Bruno Brazil, XIII, Ramiro, vagy Blueberry, mindegy.
      Azt hiszem, még egy részt rajzolt ebből a sorozatból, lehet, hogy az is elkészül egyszer.
      T

      Törlés
    2. Szent Tamás atya!
      Az Úr áldassék a Te neved, legyen veled az ő irgalmassága, állhatatos és szorgos kitartása, miközben eme Szent Kódexek készítése közben üdvözüljék magasságosságod. Hűen követem imáidat a katedrálisodban újonnan készülő mesterművek elkészülte folyomán!
      Malaszttal teljes, mély tisztelettel: énmagam

      Törlés
    3. László testvér!
      Köszönöm a méltató szavakat, és a megelőlegezett bizalmat, ám egyelőre még nem vagyok szent, ez egy külön processio-t igényel, és többek között igazolnunk kell néhány csodát is, amelyet végrehajtottam.
      Vegyük észre: nem a csodák végrehajtásának ténye a kérdéses, mert az egyértelmű, hanem az, hogy van-e rá modus, hogy bizonyítsuk őket.
      Egyszóval, a közösség nincs könnyű helyzetben, de bizakodunk.
      Járj továbbra is békével, s figyelmezz az elhangzó igékre, melyek a kódexek útján tolmácsolódnak, ha, és amennyiben.
      Áldassék

      Törlés
    4. Tamás atya!
      Aki életét (vagy egy részét) mások jólétének szenteli, az miért ne érdemelné ki a Szent címet? Rémlik, hogy I. László királyt is szentnek tekintették már életében is, csak politika miatt kellett oly soká várnia a cím odaítélésére...
      Csodák:
      1. Az, hogy az itt megtalálható képregényeket 1-2 kattintás után olvashatjuk, az nem csoda?
      2. Tamás atya járt Máltán? Érkezésekor az égből ereszkedett alá? Csoda!
      3. Állítólag Tamás atya élete során rengeteg sok erjesztett levet vedelt be, oly sokat, melyet én elképzelni sem tudok... Csoda!
      4. A csoda ugye valami nagyon nehezen elhihető, egyáltalán nem várható dolog. Január közepén (miközben én jó medve módjára téli álmot alszom) képregény jelenik meg a Billy comics oldalon? Csoda! Tamás atya nélkül is létrejött volna?
      Szóval engedtessék meg a népnek kinyilvánítani a véleményét, címekbe skatulyázza rajongásának tárgyait...

      Nem kell tiltakozni, inkább félni kell, mert várhatók az ereklyegyűjtők...

      Törlés
    5. Nos, igen, mi tűrés-tagadás, valóban van néhány különös egybeesés, és véletlen, hogynemondjam, már-már, s hovatovább csodaszámba haladó körülmény, melyek arra engednek következtetni, hogy nemkülönben, bizonymondom, khm.

      Egyelőre kézzelfogható ereklyéket nem tudunk letölthetővé tenni, bár terveztünk már párat, de a technológia nevű vrázslat még nincs azon a szinten, hogy ezt nyélbe üthessük.

      Az viszont, hogy a népek ennyire odavannak a "képregényeinkért", egyáltalán nem csoda.
      Márpedig, akárhogy vesszük, a lényeg bizony ez.

      Ám jól esik, hogy észrevétellel éltél, Zsiráf testvér, vigyázkodjál, hogy nehogy felkenjenek valamivé itt a nagy lökdösődésben, és előléptessenek valami prefectus-sá, bár ilyen mértékű elhivatottsághoz, mint ami neked jutott, lehet, hogy nincs is szükség hivatalos beosztásra.
      Mindig nagy megtiszteltetés egy caracter-t ütlegelni veled, Zsiráf testvér.
      Áve, s figyelem.


      Törlés
    6. Ereklye = szentnek csontja.

      Az első 3 bekezdést értem, a negyediket nagyon nem. A szerző közben tudatállapot változáson ment keresztül?

      Törlés
    7. Jó, ez az ereklyés-dolog visszamaradt szövődményként a megboldogult kalandjátékos időkből, mikor ereklyének neveztünk minden szart, amibe belebotlott az ember jártában-keltében, és ezek a legritkább esetben voltak földi maradványok, csontok, vagy ilyesmik, inkább ilyen történelem előtti időkből származó bálványokhoz hasonlítottak, meg maszkokhoz, fegyverekhez, vagy valamilyen alkatrészhez, ami kellett valahová máshová, ahol még nem jártam addig, nem tudom, magyarázzam még?

      Az utolsó bekezdéshez: kezd bennem érlelődni a felismerés, hogy aktivitásod méltatlanul alulprezentált a gyülekezetünkben betöltött beosztásodhó képest.
      Kéne neked ilyen saját csémbör, vagy valami, ahonnan beszédeket intézhetnél a nyájhoz, és/vagy kommentálhatnád a prédikációkat.
      Egy saját cella itt valahol a zapáccságban.
      Ennek a teljesen új beosztásnak lehetne a neve prefectus, amolyan elöljáró-féle, aki elöl jár a jó példával, és szól okítólag, hátha ülepedik belőle valami, s jobb lesz tőle ez a purgálóhely.
      Erre gondoltam.
      És nem szűrtem közben.
      Na.

      Törlés
    8. Nem vágyom én többre, mint egy szerény helyre a közönség soraiban, ahonnan néha bekiabálhatok: "Hogy volt!".

      Törlés
  3. Nagyon szépen köszönöm!Odavagyok a western képregényekért,különösen Blueberry-t szeretem!Lesz még hasonló?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szervusz Jenő testvér, áldás-békesség!
      Nincs kizárva, hogy lesz még ebből a fajtából. Billy atya is fenyegetőzött a minap egy westernkódexszel, szóval, igen, él a remény.
      Látogattassék, békével.

      Törlés
    2. Időközben utána néztem a privát könyvtáramban, két rész még biztosan lesz ebből a sorozatból.
      Ámen

      Törlés
  4. Patrick Prugne-tol várhato e még egy két képregény?Remélem nem nehezteltek rám amiért érdeklődőm.Szeretem az ő Western kaland képregényeit.Minden jót.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem neheztelünk amiért érdeklődsz :)
      Egyelőre nincsen tervben, de ez még változhat.

      Törlés
    2. Ahogyan Billy atya is mondja.
      A fő gond, hogy ezek az elképesztően gyönyörű képregények nincsenek meg óangol nyelven, csak gall-, és hispánó-linguál kivitelben, mely beszédek közül egyiket sem bírjuk, pedig rengetegsokan vagyunk az apátságban, ha jól számolom, hárman(!).

      Szóval, ha egy nap majd idevetődik egy olyan firma, aki bírja ezeket a nyelveket, akkor bizony, testvéreim az Úrban, talán olvashatjuk őket.

      Addig bízzunk együtt a frank képregényhonosítás feltámadásában.
      Ámen.

      Törlés
  5. Értem és köszönöm-tudtok nekem segíteni Az Utolsó Mohikán című képregényét nem tudom sehonnan letölteni-van honnan érdeklődni-bocsánat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hiszem, hogy lenne olyan című képregénye. Vannak abban a korban játszódó munkái, mint pl. az Iroquois, Pawnee, Frenchman. Ezek megvannak, de franciául és spanyolul.

      Törlés
  6. Pedig van 2017 'Les derniers des mohicans.És még pár munkája-Sagas Indiennes-En remontant les granes eaux-Vanikoro-Voyage en terres indiennes-Nelson et Trafalgar-Poulbots-Fol-L'auberge du bout du monde.Hát ennyi-remélem nem probléma.

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm kedves Tamás atya a fordítást! Nagyon régi vágyamat teljesítetted! Amíóta a 90es években a kezembe vettem az x07 akciómagazint, azóta rajongok Vance munkáiért. Esetleg az XHG-C3 képregényt nem fogod valamikor tervbe venni? Az a legszebb munkája szerintem. De örök hála ezért is ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszinte leszek, László testvér. Töredelmesen bevallom, hogy nem ismerem a citált kódexet.
      Ámdeviszont, ha Vance, akkor oda fogok hatni valahogy, és készítünk belőle egy ómagyar nyelven is fogyasztható kódexumot, ha, és amennyiben.
      Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem, mert bizony mondom, a figyelmem, az időnként már el-elkalandozik, bár a pulthoz még odatalálok, tehát lehet, hogy nem is akkora a baj.
      Áldassék, s járj békével, László testvér.
      Hárem

      Törlés
    2. Igen az a legszebb munkája, ha jól emlékszem nem rajzolt hanem festett. Áldott legyen neved Atyám.

      Törlés
    3. Nos, közben belenéztem, valóban nagyon szép, ám elérhető közelségben nem találtam feldolgozható változatot belőle. Persze, ha hirtelen akad, akkor nem fogjuk vissza magunkat.
      A tiéd is, László, a tiéd is, Urunk tartson meg egészségben, s biztosítsa részedre a közelre látás áldását, minekutána és körösztül, olvashasd a kódexeket gyenge, majdhogynem luxmentes gyertyafénynél is.
      Olvastassék.

      Törlés