2016. május 29.

SHOCK

- Két problémával is szembe kell néznünk. Az első hogy Abdelawill Al Rosy szultán este fél kilenckor indul Itáliába. Valami oknál fogva egy pillanatra sem hagyja magára a kedvenc, harmincnyolc karátos kék gyémántját, melynek neve: "Sivatagi éj". A Yardnak minden oka megvan arra, hogy alapos gyanúval éljen, miszerint ez a "Shock" megpróbálja majd ellopni ezt a drágakövet.
- No és, mi a másik probléma?
- A "Southland Building Society" bank, ezerötszáz kiló arannyal!
Tamás atya,   billy
MALTAITE - COLMAN: SHOCK
                               1.rész: Knightgrave szellemei



 

8 megjegyzés:

  1. Ugye az a tanulság, hogy csak a rendszeres képregény olvasgatás tart meg a becsület és az erény útján?
    Az időben ugrálás kicsit zavaros olvasás közben, de az album végére minden érthetővé válik.
    A rajzok jók, de a borító valamiért nem tetszik...
    A történet durva, mint az élet, de mégis belopta magát a szívembe...
    Köszi!

    Más. Jól emlékszem, hogy nem láttam az előcsarnokban? Mi kerül oda? Ugye nem csak évente egyet választotok onnan közlésre?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem volt az előcsarnokban, jól emlékszel :)
      Általában a megkezdett sorozatokat folytatjuk, de néha beugrik valami érdekesség soron kívül is. Nem ragaszkodunk görcsösen a tervhez.

      Törlés
  2. Köszönöm, érdekes volt, s valóban jók a rajzok. Gondolkodtam a szarka hangján, mert a "csipp" szerintem nem jó. Az inkább kisebb madaraknál, verébnél elmegy. A népnyelv azt mondja "csörög" a szarka. Esetleg "cserreg". De biztos nem csipog. :-) FERKASE

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hm, ez jogos meglátás.
      Mondhatnánk, hogy a csipogást is Isten találta ki a verebeknek(?), de a szarka valóban nem csipog.
      Most, ha Billy atya (a fordított alapanyagtól eltérő módon) beírta volna, hogy "csörrr", akkor jelenleg, a szarkák egy teljesen új alfajáról, az úgynevezett "telefonmadárról" beszélgethetnénk, a képregényolvasók közt elvétve bár, de minden bizonnyal előforduló amatőr ornitológusokat felbosszantva.
      Nyilván nem lenne megegyezés, hogy az előbb említett - amúgy rettenetesen ritka madárról -, vagy mégis inkább a szarkára zavarba ejtően hasonlító "csengőpintyről" van tulajdonképpen szó.
      Nos, ennyit sikerült megtudnom néhány bizalmas baráttal történt hosszas eszmecsere után, melynek vége az lett, hogy el kellett mennünk borét, mert az meg elfogyott, és nyakunkon a mise, viszont a madárhangok problémáira nem sikerült fényt derítenünk.
      Nemrégiben sima varjúhangot sem sikerült beszereznem, és végül egy teljesen - már bocsánat - "istenhátamögötti" helyen akadtam rá, ahová kifejezetten lelkes amatőr madárszakértők járnak, így kissé ki is lógtam a sorból, ugyanakkor megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy ismertebb hangtárakban szeretnének pénzt kérni azért, hogy kettőt károgjon egy szakadt varjú (habár ő is Isten teremtménye), ha szeretném itt a plébánián is meghallgatni őkelmét, így, nyárvíz idején.
      Nos, ennyit a madarakról.
      Most széledjetek szét békével, és ne lövöldözzetek csúzlival, pláne ne csapágygolyóval, meg U-szöggel, mert az balesetveszélyes, s Istennek nem tetsző dolog.
      Ámen.

      Törlés
    2. Abszolút mértékben egyetértek mélyen tisztelt rendtársammal, csak annyit bátorkodnék hozzáfűzni, hogy ez a fajta szarka, nem akármilyen jöttment mezei csuhás, hanem amint a mellékelt ábra is mutatja,(háttérben egy angol főúri kastély parkjával), ez az ún. "angol arisztokratikus szarka", aki nem ismeri a 'r' betűt, és általában így affektál.
      Nem 'csölög', vagy 'cselleg', csak szimplán 'csípog'.
      (Ha valaki bizonyítékokkal tudja cáfolni, hogy hülyeséget állítok, akkor visszavonok mindent :)

      Törlés
  3. A 18-as oldal tetején a dátum helyes? (18.jpg)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, nem, Zsiráf testvér... Itt annakidején az 1920.november 20.-i dátumot céloztuk meg, de, mint annyi minden, ez is jelentőségét veszítette, miközben Billy atyával az élesztett, szűretlen búzalé állagát próbáltuk megfejteni - mindhiába. Ugyanis az is elfogyott. Nem olyan egyszerű billentyűket nyomkodni az orgonán, meg ezen az ördög találmányán, higgyétek el, Testvérek, miközben nekünk a lelki épülésetekre is oda kell figyelnünk. Biztos többetekben felmerül, hogy vajon mi köze a lelki épüléseteknek a búzaléhez, de ezt majd egy másik alkalommal beszéljük meg, az egyik összejövetelen.
      Most menjetek, és hirdessétek az Igét.
      Ámen.

      Törlés
    2. Nem, sajnos ezúttal sem találtam el, Testvérek.
      Most szeretném leszögezni, hogy mindketten az 1917-re gondoltunk, miközben többször is leírtuk az 1920-at (lásd fentebb is), tehát, remélem, most már mindenki számára világos, hogy milyen nagy a nyomás rajtunk a Sötétséggel vívott harcunk közben.
      Valamilyen sátáni ügynök szeretné megakadályozni, hogy rendesen írjuk.
      Most fogjunk össze lélekben, és ismételjük el mindannyian egyszerre: "Ezer-kilencszáz-húsz!" Hogy rögzüljön! Köszönöm.
      Távozzunk el az Úrban.

      Törlés