2022. december 24.





8 megjegyzés:

  1. Hmmm... Tamás atyát beosztották favágónak, mert az erdészet termelése nem tartott lépést a kitermelés kívánatos mértékével?
    Arlestonból megvolt a éves norma, Herkules csak kicsit hiányzik...Itt az idő rendet rakni a régi kódexek közt, belelapozgatni, beleolvasgatni, újra végigböngészni őket?
    A filozófia nagy kérdése, hogy van-e élet ott, ahol a kódexek mennyiségi változásának második deriváltja nem pozitív? (Értsd: a növekedés üteme nem növekszik...) Gondolom van, de pont én mondjam meg a tutit???
    A hamis próféták pedig... Mindenki a másikat látja annak... Az Igazság meg Odaát van, onnét még senki sem jött vissza, aki el is jutott oda...
    Tegnap olvastam a Cassio 3. részét, furcsa dolgokat ír a Keresztény egyházról...
    És ajánlom Tamás atyának a Kékkabátosok 17. albumát, talán lassan meg is jelenik, van köze ehhez a "hamis próféta" dologhoz...
    A jövőt talán picit mi is alakítjuk, el is mesélem, mit mondott egyszer a munkatársamnak a dohányboltos: "Látod? Mióta nem dohányzol jut pénzed piára."

    VálaszTörlés
  2. Nohát, Zsiráf testvér, meghökkentően jól értesült vagy a dolgaimat illetően! :)
    Vagy a barátok életét ismered ennyire behatóan, mivel sok átfedés van, vagy tán olykor találkozunk személyesen is, hogy egyet értsünk bizonyos dolgokban?...
    Nem baj ez, ha így van, de mostan figyelmezz szavamra.

    Bizony mondom, Zsiráf testvér, olykor elfog az erdő hívó szava, és olyankor a favágás lelket megnyugtató, s szellemet ellazító tevékenységének hódolok, hogy legyen fűtés a parókián.
    Egyszerűnek hangzik, de Koránt sem az!
    Fizikailag megterhelő, és ha nem figyelsz, könnyedén meglephet a dehidratáció nevű átok, ami immunis a ráolvasásra, és a rózsafűzérre.

    A kódexeket lapozgatni-rendezgetni mindig üdvös cselekedet, ezt már Pál apostol is megmondta, aki a grafománia diszkrét fétisének rabja volt, akárcsak jómagam.
    A különbség az, hogy én még sosem írtam levelet a korintusziakhoz, mert tudom, hogy nincsenek otthon.
    Okafogyott lett volna, kár a Perga Man-ért, aki egy egyiptomi szuperhős, és már a kivonulás idején is a háttérben mozgatta a szálakat, hogy mást ne mondjak, tíz cirkuszi produkcióval szórakoztatta az aktuálisan hivatalban lévő fáraót, II.Faszesz-t.
    Kérlek, ezt ne terjeszd, belső információ, és a nagyközönség másképpen tudja.

    Ja, igen, a rendezgetés.
    Nem ezért jelent meg szinesben Torpedo testvér első megbízatásának története, és nem tervezünk több ilyet - bár, Isten tervez, ember végez.
    Az én kérésem volt, és Billy atya, végtelen kegyelmében, odakent visszakézből egy újabb mesterművet, amit joggal tartanak a szerzetesrendek illustrator-ai fennkölt, és isteni szellemmel átitatott műnek.
    A hangsúly, az "átitatott"-on.

    A matematikai eszmefuttatásodat az első három szótagig tudtam követni, sajnos az ezen területen elért eredményeim(?) mára már legendásak.
    Élet mindenhol van. A mi világunk nem azonos az Univerzummal, ami egy régi típusú rádió neve.
    A hamis próféták témája megüli a gyomrot, ha csak a próféták lennének hamisak, máris jobban lennék. "Odaát" is csak kötelezettségek várnak ránk. Vagy a tűzre kell rakni, ami sokszor a sajátod, vagy énekelni olyan zsoltárokat, amiket nem azok az atyák írtak, akik a kedvenceid, ami a zeneszerzést illeti. És ez kellemetlen, mert hogy szólsz, érted.

    Cassius atyának a nevét, mintha a bűnügyi hírekben olvastam volna, rémlik valami bicskázás, de lehet, hogy tévedek.
    A Kékkabátosok helyes kis kódexsorozat, elolvasnám egy humoros fordítással, nem ismerem a szövegeket, lehet, hogy nem is humorosak, eredetileg.

    Ez így sosem hangzott el, de tény, hogy egyszer kiszámoltam, hogy egy évben mennyit füstölök el, és azon úgy megdöbbentem, hogy át is csoportosítottam a kérdéses összeget a misebor stratégiai tartalékainak felduzzasztására, ez tény.

    Boldog Újévet, Zsiráf testvér, neked, és mindenkinek, a körülöttünk lévőknek, és a jószágnak is!
    Ámen

    VálaszTörlés
  3. Favágás: arrafelé nincsenek lehullott ágak? Azt csak gyűjteni kell. És a fa is Isten teremtménye, úgy mint Tamás atya, és ő is élni szeretne még egy kicsit...
    Másrészt a kertecskénkben minap az egyik diófán furcsán álló ágat találtam. Persze le volt törve. A törésnél egy mélyedést. Valami buta madár addig véste, míg az ujjnyi ág letört...
    A bolygónk pedig egyedi és megismételhetetlen, bármiben is hisz Tamás atya. Van egy hűtőmágnesem, ez van ráírva: "Ez az egyetlen bolygó, ahol lehet csokit kapni.".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De vannak, csakhogy azokkal messzire nem mész. Sajnos szükséges, hogy legyen a fának "húsa", különben megfagysz - ez ilyen egyszerű :)
      Moralizálni a fák életén, ez belefér, mikor amúgy megy a központi fűtés, de ez pont olyan, mint mikor éhes vagy, és sajnos nincs a közelben más, csak egy rakás mókus. Értem, hogy Spip, meg minden, de van az a szint éhségben, mikor nem annyira érdekel, hogy védett-e, vagy nem. A világ egy tekintélyes részén pedig ez nem egy példabeszéd, hanem a valóság :(
      Én szerencsére nem vagyok ilyen szituban, de megpróbáltam megvilágítani a "szükség nagy úr"-örökzöldet egy verzióval.
      A baj az, hogy legyen bármilyen mértékű is a jelenlegi nélkülözés a Föld egyes térségein, végső soron errefelé tartunk, an bloc, az egész banda.
      Az egyetlen jó hír számomra, hogy nem fogom megérni a végkifejletet.
      És ez elég szomorú dolog. Mert ezt azért odébb is lehetett volna tenni időben, de én is itt gépelek villamos energiával, ami bármilyen ki mértékben is, de kizsákmányolja a Földet.
      A horgany is pénzbe kerül, értesz. Nyomtatnak is szines ábrákat ezekre a dobozokra.

      Kizártnak tartom, hogy "egyedi" legyen. Mármint a Föld.
      Mármint az olyan bolygó, ahol lehetséges/van élet.
      Sőt, szerintem léteznek olyan bolygók most, perpill is, amikre - ha tudna róla ez a sok sznob, milliomos gyökér, aki leszrja, hogy a világ másik felén éhenhalnak a gyerekek, szívesen elutazna, ha tudna, "nyaralni".
      Nekem nincsenek illúzióim, Zsiráf testvér. Közel ötven év elég volt rá, hogy megérjen az ebbéli meggyőződésem. Nem várok el megértést, cserébe, te ne várj el meggyőzhetőséget :)

      Amúgy nem tesz ám rosszat a világnak, ha eltűnik róla az ember egy időre.
      Ez olyan, mint mikor kiégeted a sebet. Nem kellemes, de meg kell lennie, hogy tovább élhess :)
      Most, kérlek, válts át valami felemelőbb témára, mert megfittyedtem ebben, köszönöm! :)

      Törlés
  4. Igen nagyra becsült, és mélyen tisztelt Atyáim, az Úrban!
    Miután üdvözlésként szóbelileg kellően sikerült nagyot villantani (értsd: bókolva beköszönni az "Ezen a helyen hülyeségeket irogatók" házi versenyébe!), tulajdonképpen...
    ...rohadtul sikerült elfelejtettem, mit is akartam írni! Egyébként szerintetek létezik a teagyárban kávészünet?
    Ha már az egyiptomi kultúra nevezetes személyiségeiről karcolódtak pennátok megkopott hegyei, II. Faszesz fáraóról nem sok mindent tudok, de IV. Rumszesz-ről már igen sokat hallottam és tapasztaltam. Főleg a jamaikai testvéréről, amit megbolondítva más, neves és hatásnövelő ambróziával, sikerült már apokaliptikus hatást elérnem önnön szervezetem biológiai csodálatosságában.
    És még mindig nem tudom, hogy relevánsan miről is akarok itt digitális pennát koptatni ... mert tulajdonképpen a fenti kódextöredékek liturgikus kántálása során sem jutottam előrébb annak téren, hogy merre is leledzik a téma lényege elásva...
    Az tény, hogy a fa az fa, a mókus az mókus, a Jäger az májszter! (Azt már nem is ecsetelném, mit kinlódtam a germán liturgia a-betűre biggyesztett két pontjának grafológiai megvalósításán a szakadozó pergamen szövegdobozkájában!)
    Szóval a környezetvédelem jó dolog, és fontos, de fázzon az, akinek nyolc édesanyja van elásva a Góbi-sivatagban...
    Jelzem, a kódexek papiruszokból állnak, melynek alapanyaga a növényi rostok, tehát olybá tűnik, a kódexmásoló tevékenységünkkel sem igazán védjük a természetet, mégis a kódexek hungarikum nyelvezetre történő áttestálása Istennek tetsző cselekedet.
    Régi nagyjaink közhelyével élve: szóval inkább igyunk, az meglátszik! És akkor legalább nem fázunk annyira, hogy egy csekély mértékű fűtéssel is jelentősen növelnénk államháztartásunk gazdasági szempontból indokolatlanul bőséges bevételeit.
    A fent említett címen feljegyzett gall kódex - átirat formájában - igen előkelő helyet foglal el jómagam élvezeti bakancslistáján...
    Szerencsére azért mostanában eléggé el vagyunk látva a katedrálisunk mélyén húzódó kazamatákban eldugott fennséges minőségű átiratokkal...
    Így hát összességében, bár cudar nehéz évet tudhatunk magunk mögött, örvendezzünk a kódexmásoló tevékenységünknek köszönhetően feltornyosuló kiváló minőségű, cizellált iniciáléval kezdődő, diszciplinált tudatossággal elkészített köteteknek.
    Drága barátaim a kanonikus éterben! Tisztelettel és mély alázattal adózzunk honosító honfitársaink igyekezetéért, melyet egy klasszikus idézettel úgy tudnám összefoglalni: Sempre avanti, azaz: mindig csak előre!
    Imádkozzunk a féllábú papagájok megsegítéséért és a toxinmentes búzából készült sörért! Áldozzunk a fogyasztás oltárán!
    Olcsó drágaságot kívánva, békés olvasgatást kívánok Nektek, Atyáim! :-)
    (III. Arcszesz fáraró leszármazottjaként, mint az evolúció mintapéldánya, egy induló voltam, a megrendezésre került hülyeségíró versenyen!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. László testvér!
      Kérlek, indulj el a latin fordításokkal, mert ebből a kirohanásodból is tökéletesen látszik, hogy te önmagad kódexkészítésre termettél!
      Hát mi okozta, hogy elfigyelmeztünk e csodás csiszolatlan gyémánt felett??!...
      Kérlek, nyugtass meg, hogy készen állsz a kódexfordítás nagybecsű tevékenységére.
      Ha mégsem, úgy, kérlek, fogyasztás után töltsd fel a misebor tárolására szolgáló vajlingokat.
      Köszönjük!
      Ámen!

      Törlés
  5. Tamás testvér!
    A kódexfordítások dicső útjára léptem, immár az Úr sokadik esztendeje óta.
    A vajlingokat meg minden nap megtöltöm és fogyasztom önnönmagam kénye-kedvére.
    Habár most még hegyezem pennám hegyét, hogy szebb ékírással tudjam pergamenre vinni nagy és nemes elődeink által galád nyelvcsalád alkalmazásával készített kódexeiket ékes magyar nyelvezet formájában.
    Ámen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, néha előfordul, hogy képtelen vagyok önmérsékletet gyakorolni, és a halat tanítom úszni.
      Ha így is van, kérlek, ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Ez egy nagyszerű mondás, és nekem sajnos gyakran kell alkalmaznom, mert a tevékenységeim során sűrűn kerülök olyan helyzetbe, hogy a felebarátok, illetve az egészen ellenségesek is ítéletet igyekeznek mondani felettem, holott én szerény vagyok, esendő, és igénytelen.
      Mindegy, ez mellékszál.
      A lényeg, hogy jól van, akkor megnyugodhatom felőled, László testvér, hovatovább, lehetséges, hogy felkent atya is vagy, amennyiben a kódexfordítás sanyarú kenyerét majszolod te is, aki önmagad vagy.
      Áldassék, mindenesetre, mert az sosem árt.
      Ámen

      Törlés