2012. november 21.

THORGAL 20. rész

-Négy drakarral hajóztunk hazafelé, megpakolva zsákmánnyal, amit a szászoktól vettünk el. Nem volt nagy veszteségünk és mindenki örült, hogy hazafelé tartunk. De amikor ötnapi járásra voltunk, egy vérvörös hajó bukkant elő a ködből. Hatalmas, hosszabb, mint tíz kunyhó és elébünk vágott. 
-Könyörtelen Shaigan!
-Három sor evező hajtotta és túl magas volt ahhoz, hogy megtámadjuk. Gyorsabb is volt, mint mi. Egy ügyes manőverrel szétszórta a hajóinkat, majd egyenként levadászott minket. Esélyünk sem volt ellene. Shaigan állt a kormánynál és amikor megpillantottuk kővé dermedtünk… mellette egy nő…
billy

ROSINSKI - VAN HAMME: THORGAL 
                                     20. rész: A kitaszítottak jele

15 megjegyzés:

  1. Hmm, a Thorgal nem kavar túl sok vizet, ahogy elnézem. Mit csináljak vele? Jegeljem?

    VálaszTörlés
  2. Én speciel most november végéig intenzíven elfoglalt vagyok. Észrevettem, de még nem jutott rá idő...
    Végigpörgettem, úgy érzem ez is tetszeni fog...

    Zsiráf

    VálaszTörlés
  3. Belenéztem, a rajzok tök jók, de engem elriaszt egy olyan sorozat ami már a 20. résznél jár úgy, hogy az egyes részek majd 47 oldalasak... Kinek van ennyi ideje olvasni...? :-)

    VálaszTörlés
  4. Itt a tél, közelednek az ünnepek, több lesz a szabadidő, lehet olvasni:)

    VálaszTörlés
  5. Szerintem ne jegeld, ez a billycomics egyik legfőbb specialitása.

    Való igaz, hogy elég sok időt vesz igénybe az egész sorozat elolvasása.
    Hát még a lefordítása-beírása!
    :)

    Azt hiszem, egy jó képregény olvasását abbahagyni nehezebb, mint elkezdeni.
    :)

    VálaszTörlés
  6. Nekem nagy kedvencem. Igaz én először szerbül olvastam, de ezek a fordítások is nagyon tetszenek.
    Gratulálok a fordítónak.
    Sóti Attila
    Magyarkanizsa

    VálaszTörlés
  7. A Thorgalról: először, azt hiszem, '90 őszén találkoztam vele. Akkor még Csehországban laktam és Olomoucban egy ujságárus kirakatában láttam először. Hogy mi vezetett odáig, hogy megvegyem és hogy a többi részt is megszerezzem, megkeressem, hosszú történet. Ha erről szeretnétek beszélgetni, szívesen állok rendelkezésetekre (Red Manor klub). Most csak annyit, hogy a Thorgal nálam szívügy. De nemcsak nálam, hanem európailag is sok rajongója akad. Sőt, megosztja a képregény-rajongókat. Rosinski egy zseniális rajzoló, Van Hamme egy zseniális író, de bizonyos idő után az egyik is és a másik is kezdett kiégni, (ami a sorozatot illeti). Van Hamme abbahagyta a 29. rész után, Rosinski pedig stílust váltott. Ez nem azt jelenti, hogy mostantól a Thorgal olvashatatlan lesz, hanem... de ezt majd döntsétek el ti. Mindenesetre a következő részek sok kritikát váltottak ki, de nekem az egyik kedvencem például a következő kötet.
    Ami pedig Rosinski stílusváltozását illeti, szeretnék még nektek mihamarább bemutatni egy kétrészes képregényt, amit Rosinski az új stílusában, nem rajzolt, hanem festett :)
    A Thorgal manapság a 34. résznél tart, talán a télen jelenik meg a 35. album, amit a 30. résztől már Yves Sente ír és száz százalékban igaz a mondás, hogy az új seprő jobban seper. Ami na storyt illeti, azt felpörgette legalább ezer százalékkal. Annyira, hogy már külön album jelent meg Kris de Valnornak, (megjelent két rész), aki még sok vizet kavar a következő részekben is, sőt, már elárulhatom, hogy Thorgal Lánya, Louve is kapott egy saját sorozatot.
    Thorgalt lehet szeretni, lehet ignorálni, de ha valaki képet akar nyerni az európai képregény kultúrából, akkor nem lehet mellőzni.

    VálaszTörlés
  8. Ez meggyőző volt. Várom a decemberi szabit és a stílusváltást. :-) FARKASE

    VálaszTörlés
  9. Köszi a Thorgalt, már nagyon vártam, de sajnos az utóbbi időben nem tudtam felnézni aza oldalra, nekem ez a legnagyobb kedvencem, ne jegeld semmiképpen sem légyszíííí! Egyébként azért szeretem, mert egy teljesen normális figura, és tulajdonképpen az eddig olvasott összes részre visszaemlékezve szinte az összes szituációban morálisan helyesen cselekedett, szerintem ez kevés képregényhősről mondható el. Még egyszer köszi!

    VálaszTörlés
  10. Szívesen :)
    mint már írtam, nekem is kedvencem.

    VálaszTörlés
  11. Eljött az olvasás ideje... Kellemes percek teltek most, Thorgal családjának mesevilágából jövök... Nem hatalmas újdonságok, de mégis rendszeres fordulatok kavarják a történetet. A végén kellő mennyiségű lezáratlan szál marad, hogy várjam a következő részt.
    Furcsa, hogy milyen ügyesen bírnak egyesek történetet alkotni, hogy pont a 45 oldal körüli terjedelemben alkot kerek egészet.
    Szerintem a hosszú decemberi estéken végig fogom olvasgatni ismét az egész sorozatot...

    Zsiráf

    VálaszTörlés
  12. Hát, igen. Ők nem akarják megmenteni a világot, csak békére és nyugalomra vágynak. Néha ez is elérhetetlennek bizonyul. Kellemes olvasgatást és azt hiszem hamarosan megcsinálom a folytatást is :)

    VálaszTörlés
  13. Fantasztikus volt a Thorgal 20 -dik része!Eddig mindegyik rész az utolsó kockáig lekötött!Szerintem se jegeld a sorozatot.Ez egy remekmű!

    VálaszTörlés
  14. Örülök, ha tetszett, folytatódik majd :)

    VálaszTörlés