2013. március 20.

SPIROU ÉS FANTASIO

Nézzék, a múlt hónapban két hatalmas kolbásznak öltözött francia ugrott le ejtőernyővel a Lenin-mauzóleumra. Ez persze komoly problémát jelentett az orosz kormánynak, ugyanakkor elsöprően sikeres reklámot az étteremnek, amelyik ezt a két idiótát szponzorálta. Azóta is fogva tartják mindkettőt egy orosz börtönben. Viszont csak abban az esetben hajlandóak elengedni őket, ha maguk ketten vállalják az együttműködést a KGB-vel.
Tamás371,   billy

11 megjegyzés:

  1. Senki sem olvas képregényt?
    Pedig van benne zsiráf is :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, lehet, hogy ezért van ez a pangás, mert mindenki jóllakottan ül a monitor előtt.
    Na, megyek én is, bekapok egy cárdíniát :D

    VálaszTörlés
  3. Bár még nem olvastam el, de köszönöm a Spirou & Fantasio újabb részét!;)
    El is felejtettem, hogy egyszer megvolt említve, hogy lesz még Spirou & Fantasio, és íme itt is van.:)

    VálaszTörlés
  4. Ne hagyd ki, Dávid, ha jót akarsz nevetni, és megéri odafigyelni a képekre is :)

    VálaszTörlés
  5. Oroszország egy másik világ... A betűik se olyanok, mint a mieink, de a szerzők is kicsit egyedien használják őket. Az a Lajka kutya megrajzolva hatalmas... Az autó alatti tűzgyújtogatás..., ez így hétköznapi életben tényleg igaz? A hóból Lenint építő gyerekek ötlete nagyon durva... Az imádkozó KGB-s... Szibéria emlegetése, melyet hőseink sosem értenek meg, az ottaniak persze igen. És a Leninek sorozata... Csupa gonosz vicc...

    Két esendő, de eredményes szuperhős főszereplővel. Nagyon, nagyon szórakoztató.

    Zsiráf

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a rész eléggé ráment az Oroszországgal (és az egykori Szovjetúnióval) kapcsolatos sztereotípiák kifigurázására, de még a határon belül marad, nem válik sértővé.
      A hidegháborúnak éppenhogy vége (erre van is utalás), de a folklór része marad az erős karhatalmi jelenlét, és a többi, korábban megismert hagyományos orosz tevékenység (rulett, hehe).

      Én magam '85-ben jártam az egykori Leningrádban, és amellett, hogy a turistákat gyakorlatilag burok vette körül, azért lehetett látni dolgokat, és lehetett olyan helyekre is menni, ami magyar szemnek furcsán hatott (pl. piac), ellenben olyan felszereltségű szállodák is voltak arrafelé, olyan ellátással, amilyenek itthon csak később "tudtak" felépülni, habár, mindezt kívülről egész jól álcázták otromba formájú épületekkel.

      Más világ volt akkor is, és valószínűleg most is az, de mindenképpen megért egy utazást Spirouékkal.
      :)

      Törlés
  6. Az egy szem zsiráfot erősen keresni kellett, de végül meglett. Elég méltatlan epizódszerep...

    Zsiráf

    VálaszTörlés
  7. Az a fontos, hogy megtaláltad. Most hirtelen nem tudom, hogy mit nyertél, de vedd úgy, hogy nyertél. Nemsokára rendeztünk volna egy tombolát, de már nincs értelme, mivelhogy te nyertél. Ha van valamilyen speciális kívánságod, mondjad most:...
    A lehetetlent azonnal teljesítjük, a csodákra három napot várni kell. (minimum)

    VálaszTörlés
  8. Semmi szükség nincs újabb nyereményre, hiszen a kikerülő képregények nagy részét úgy választjátok ki, hogy legyen benne

    Zsiráf

    VálaszTörlés
  9. Köszönjük a bizalmat, de a következő háromban biztosan nem lesz zsiráf,ezt ne vedd rossz néven, de reméljük, hogy a zsiráfmentes évad is elnyeri a tetszésedet és nem veszted el a kedvedet a további képregényolvasástól, vagy hozzászólásoktól :)

    VálaszTörlés