2013. április 19.

TORPEDÓ

Barátságtalan idők jártak ránk a harmincas években. Mindenki az ingyenkonyhákon zabálta a levest. Lehangoltak voltunk, különösen én, mivel éppen hűvösön voltam.


Tamás371,   billy
ABULI - BERNET: TORPEDÓ
                         Első könyv

50 megjegyzés:

 1. Ha péntek, akkor Torpedó.
  Jó szórakozást kívánunk Torpedó megpróbáltatásaihoz, amelyeket mostantól minden pénteken olvashattok. Feketén, fehéren.
  A datás linkek tartalmazzák az új epizódokat, a mediafire-os linkeken pedig az előző epizódok lesznek elérhetőek, egyben.

  VálaszTörlés
 2. Európai rajzoló, pl. magyar?
  Belle még a következő részben is szerepel? Erre mondta Piszkos Fred, hogy "Nem én öltem meg, mert azok közül még egy sem tért vissza."

  Zsiráf

  VálaszTörlés
 3. A neve után lehetne, Alex Toth, de nem sokat írnak róla. 1928-ban született, 2006-ban halt meg és több képregényen dolgozott. Amerikában élt.

  VálaszTörlés
 4. Fekete! Fehér! Lövések! Gyilkosság! Erőszak! Cinizmus!

  Remélem, minden pénteken.
  :)

  Mint a Szombat esti filmkoktél.

  VálaszTörlés
 5. Eddig azt hittem egy bérgyilkosnak esze is van :)
  De mint tudjuk fasz feláll ész megáll.

  Elfogyott a medifire-n a hely?

  VálaszTörlés
 6. A bérgyilkos is ember :)
  Mi a gond a mediafire-val?

  VálaszTörlés
 7. Jelent valamit a fejlécben a kép?
  Az Al Capone stílusú kép autóversenyzősre változott...

  Zsiráf

  VálaszTörlés
 8. Igen jelent :)
  Holnap megtudjátok, de mindjárt megy reklám is ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A fejlécekre érdemes figyelni.
   A változásuk mindig valami újdonsággal fenyeget.

   Aztán egyszercsak : BUMM!

   És páran máris kilesznek.

   Törlés
 9. Névtelen2013. január 18. 6:51

  Az órát nem a vasúthoz, hanem a Torpedó megjelenéséhez igazítjuk...
  Piszkos Fredi gondolat: "Nem ölheted meg, mert én fogom megölni..."

  Zsiráf

  billy2013. január 18. 13:08

  A vasúthoz már nehéz lenne igazítani :)  Tamas3712013. január 18. 16:13

  HAHA!!

  Zsiráf kollégának meg annyit: bár tudnának ezek a nyomi, sötét nyugaton díjakat nyert képregénykészítők úgy írni, mint Rejtő, hibánk nem lenne.
  :)

  VálaszTörlés
 10. De sok hozzászólás van már...
  Ez egy végtelen történet? :)

  Zsiráf

  VálaszTörlés
 11. Mivel mindig egy borító lesz kint a legutolsó résszel, ezért átmásoltam a hozzászólásokat. Ha nem gond :)
  A végét meg lehet, hogy még mi is megérjük :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A viccet nem magyarázzuk, de arra céloztam, hogy az elején azon morfondírozott, hogyan lehet elkapni valakit, aztán a végén ismét morfondíroz...

   Zsiráf

   Törlés
  2. Azonnal add ide azt a morfondírt!
   :)

   A sztorik nem összefüggőek, ellenben gyakran végződnek úgy, hogy könnyedén továbbgondolhatóak, kvázi egy abszurd, lezáratlan véggel, ahol sok esetben az a poén, hogy nincs poén. Persze ennek az ellenkezője is igaz, valljuk be, tele van váratlan helyzetekkel, csakúgy, mint a Snake esetében, Luca itt soha nem fog megdicsőülni, az alkotók nem faragnak belőle klasszikus hőst.

   Törlés
 12. Torpedo olyan rendes... Nem hagyja, hogy bűnnel a lelkükben haljanak meg az emberek, meggyóntatja őket, megbocsát, és megakadályozza az újabb bűnbeesést...

  Zsiráf

  VálaszTörlés
 13. Azt hiszem, rátapintottál a lényegre :)

  VálaszTörlés
 14. Serafino, akinek Torpedo a példaképe, aki majdnem testvére apja??? Döbbenet...

  Zsiráf

  VálaszTörlés
 15. ...és milyen igényes, súlyt helyez arra, hogy meglegyen a szándékegység közte, és a szerencsétlen, megzsarolt asszony között, ami a hálószobai együttlétet illeti. Kifejezetten sportszerű, nem él vissza a helyzettel, mindössze egy barominagy maflást oszt le a hölgynek, de ezen túlmenően semmi erőszak. Mi van ezzel a gengszterrel? Öregszik, vagy simán csak puhul?

  VálaszTörlés
 16. Mélyről indult ez a Torpedó... Látszik, hogy kezdő, hagyja, hogy az érzelmei befolyásolják... Vajon ki is rabolta a rendőrt, miután megölte?

  Zsiráf

  VálaszTörlés
 17. Szerintem nem, mivel mondja, hogy ezt a melót ingyen csinálta.

  VálaszTörlés
 18. Pisztoly üres, pénztárca üres, és esetleg a rendőrség is kergeti. Így kezdődött a karrier? Bár a többi munkája úgy kezdődött, hogy előleg...

  Zsiráf

  VálaszTörlés
 19. Hogy ennek a Torpedónak akkor se esik ki a bagó a szájából, ha borotválják... És akkor se, ha úgy megütik a begipszelt karját, hogy leszakad... Kemény legény, az biztos.

  Zsiráf

  VálaszTörlés
 20. Jaja, Luca olyan kőkemény lánc, mint a jó öreg Humphrey. Én nem tudom, akkoriban, aki nem dohányzott ha ébren volt, azt hülyének nézhették, vagy mi...

  VálaszTörlés
 21. Egyre állatiasabb ez a Torpedó... Tanulság: ha valaki rendel valamit, akkor álljon készen a számla rendezésére? Vajon mit csináltak a sok hullával? És nyereséges lett a mulató, a nem kívánatos vendégek eltávolítása után? Egyre összetettebbek lettek a történetek...
  Jól láttam, hogy szex közben nem dohányzik? Nahát...

  Zsiráf

  VálaszTörlés
 22. Hát, az olyan nagyvadakat, mint Jack, nagyvadaknak kell irtaniuk :)
  A hullákat meg szerintem kisminkelték, majd kiállították koporsókban, mert vannak olyan emberek, akik fizetnek azért, hogy ilyesmit lássanak. Jó reklám ez egy kabarénak, no nem?

  VálaszTörlés
 23. A korabeli kabaréműsorokba meg nyilván belefért, hogy hosszú géppisztolysorozatokat eregessenek olykor, ha úgy adja a cselekmény... az arrafelé kolbászoló rendőrök meg már fel sem kapják a fejüket az ilyesmire.

  VálaszTörlés
 24. Péntek van és nincs Torpedó... Elfogyott?

  Zsiráf

  VálaszTörlés
 25. Nem múlhat el a péntek Torpedó nélkül :)

  VálaszTörlés
 26. Hmmm... Torpedó egy epizódban kétszer is majdnem áldozattá válik... Csak azért maradt életben, hogy a következő rész ne maradjon el?
  Az a pap nagyon kemény volt... Majdnem megjavult Torpedó. Viszont nem is tudtam, hogy a kínaiak szivarral a szájukban ugranak fejest...

  Zsiráf

  VálaszTörlés
 27. Így van. A többi rész akkor üres papíron is megjelenhetne, mert van még belőle bőven. A jövőben akár családtaggá is válhat, aki minden pénteken beugrik ebédre :)
  Ja, a szivar kubai. Ez azt hiszem mindent megmagyaráz.

  VálaszTörlés
 28. A 10-es rész március 15 miatt valahogy elsikkadt... Pedig micsoda nyelvészeti érték: "pszichodiplomatikusság". Szerintem nem lennék képes ilyet kitalálni. A 89-es oldal utolsó kockájában a beszélgetés Rejtőtől van ellopva? Vanek úr jutott eszembe... És ezek a technikai újítások... A végén kiderül, hogy Torpedo volt a 0. James Bond.
  A fiatal Torpedo egyenesen sokkol... Hol a cigaretta??? Azért kezd kiütközni a személyisége, elveszi, ami úgy érzi, hogy jár, megöli, aki nem tetszik neki. Akkor vajon Kelly-t vonzónak találja?

  Zsiráf

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D pszichodiplomatikusság - az eredeti szövegben szerepelt ebben a formában, és annyira meglepett engem is, hogy úgyhagytam.
   Nincs előttem a 89. oldal, de nincs kizárva, hogy nosztalgiát éreztem rejtői irányokba, ez nálam gyakran előferdül, a Mester óriási hatással volt rám, nem tagadom.
   A műkezes trükköt én először a Fantomas visszatér című örökérvényű Funes-fergetegben láttam, nem tudom, Luca koppintott, vagy Juve felügyelő...

   Törlés
 29. Úgy érzem, az egyszeri kiadást nézve talán egyszerűbb lehetett volna Bicegőnek fizetni, gondolom az ügyvéd többet kért. Viszont az elvek szentek, nem engedünk a zsarolásnak...

  Eddig úgy tudtam, hogy Luca arca a gyilkos arca... Olvasás közben kicsit meginogtam, úgy véltem megjavult, bár a kép az ellenkezőséről mesélt... A végére rájöttem, hogy nincsen semmi baj... :)

  Zsiráf

  VálaszTörlés
 30. Azért Luca gyakran meglep engem is. Olyan emberi :)
  amire én csak gondolni merek, ő gondolkodás nélkül megteszi. És mi ebből a tanulság? Egy bérgyilkost zsarolni kész öngyilkosság.

  VálaszTörlés
 31. Egy ösztönlény, egy automatára állított gyilkológép. És pimaszul, majdhogynem még ő van megsértődve, ha valakit "kénytelen" kivégezni.
  A módszer is mindegy, nincsenek aggályai (mik azok?).
  :)

  VálaszTörlés
 32. A data.hu link nem működik, a Mediafire igen...

  Látszik, hogy a profi és a kezdő maffiózónak nem tiszta a lelkiismerete, így rettegni mindentől... Vajon el bírtak aludni, vagy őrséget is állítottak?
  Nagy találmány a nagyon buta arcú segéd. Úgy illik ebbe a történetbe...

  Zsiráf

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ott van a datán, de még egyszer feltöltöttem.

   Törlés
 33. Rascal egy szükséges rossz.
  Ez nyilvánvaló. Sajnos túl sokszor kell egy seggfej, aki odatartja a fejét az arcbaveréshez, hogy "végrehajtódhasson" a tulajdonképpeni akció.

  VálaszTörlés
 34. Torpedo úgy látszik nagyon zavarban van, ha egy pisztoly helyett két pálcikát adnak a kezébe... És még az evés közbeni dohányzás sem tudja megnyugtatni...
  Sőt... Micsoda pancser munka... Tényleg nem érdemelte meg a pénz másik felét.

  Zsiráf

  VálaszTörlés
 35. Luca ezúttal nekem is kicsit csalódást okozott.
  Azért ennél ő dörzsöltebb, vagy legalább keményebb szokott lenni.
  Vagy nem verik át, vagy mindenkit lelő a végén.

  VálaszTörlés
 36. Na végre! Egy terv tökéletesen megvalósítva. Ha az áldozatok túlélnék a találkozást, akkor tanulhatnának belőle. Az a télapó a taxiban hatalmas... Naná, hogy dohányzik...

  Zsiráf

  VálaszTörlés
 37. Hát igen :)
  Lucának elég stresszes a munkája, ezért lóg mindig bagó a szája sarkában. Szerintem még mielőtt valaki elkapná, addigra végez vele a tüdőrák.
  De addig még sok vér lefolyik a monitoron :)

  VálaszTörlés
 38. Így-így...végülis, hova óvja az egészségét, bármikor meghalhat.
  Nem is tudom, éppen azon agyalok, melyik színész lenne a legalkalmasabb Luca szerepére, mondjuk a jelenlegi felhozatalból.
  Ha rajtam múlna, tutira sorozatot csinálnék belőle, húszperces részek, mint a Nagyonkülönleges Ügyosztály, vagy bánom én, bármi...
  Te, billy, nem kéne keresnünk egy producert, ha már az alkotók nem tették meg...?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Benne vagyok. Vállalom a produceri teendőket, sőt a blog teljes bevételét erre a célra áldozom :)
   A főszereplőt, mindegy hogy ki lesz, majd úgyis műteni kell egy kicsit, mert ilyen férfias, kifejező arcot nemigen fogunk könnyen találni :D

   Törlés
 39. Készült már belőle animáció.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha tudod merre található linkeld be. Összevetjük az eredetivel :)

   Törlés
 40. Az Első könyv mostantól egyben letölthető, a pluszoldalakkal.

  VálaszTörlés
 41. Szép munka volt. Fogadjátok érte gratulációm és persze köszönetem.
  Némi időbe telt de azonosítottam az eredetit ami alapján dolgoztatok. Az IDW Publishing által kiadott gyűjteményes kiadás. Ami még fontosabb kiderült hogy elvileg még minimum 4 köttet létezik. Reméljük mindegyiket olvashatjuk majd itt a ti tolmácsolásotokban.
  További sok sikert és persze kitartást.

  VálaszTörlés
 42. Szívesen és mi is köszönjük :)

  VálaszTörlés