2020. október 18.

A SZÖVETSÉG

 

-A nevem Nika Chaikina. A szüleimet nem ismertem. A gyámom egy cirkuszban dolgozott. Én is ott nőttem fel... és amikor meghalt, akkor átkerültem egy... nos, egy igen speciális oktatási intézménybe.

-A "Tolvaj Testvériség" kiképzőközpontjába?

-Honnan tud erről?

Tamás atya,   billy

DEVOVA - EROFEEVA - VINOGRADOVA:   A SZÖVETSÉG 

                                                            Napkelte előtt  1.rész

(mediafire)






9 megjegyzés:

  1. Nem tetszett...
    A folytatás nem lesz ennyire szörnyű?
    Miért pont ezt választottátok?
    Egyedüli pozitívum az ágya fölé álmodott kötél a másik lánnyal.
    A Pelikános képregényre emlékeztet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem átlagos stílus, az biztos. Hogy milyen lesz a folytatás, azt még én sem tudom. Ezt én választottam (azok közül, amiket Billy atya választott még régebben), mert megtetszettek a szokatlan rajzok, meg az, hogy egy ilyen női különítmény készítette a kódexet. A nővérek ritkán kérnek szót ebben az üzletágban, úgyhogy ez felkeltette az érdeklődésemet. Érdekes, nekem nem feltétlenül a Pelikán-protokoll ugrana be róla, de nem vagyunk egyformán ittasak.

      Törlés
    2. A hölgyek értékrendje eszerint más... Ha nekik ez így szép... Szegény leányzónak meghagyhatták volna a lábait, hátha egyszer meghal, és idővel kiérdemli feltámadást, akkor ne kelljen nélkülöznie.

      Törlés
  2. Kérdésem volna Tamás atyához.
    Tudom nem illik ide...
    Egy másik oldalon minap megjelent a Barracuda képregény 4. része. Olvastad?
    Az egyik főhőssel megitatnak 12 korsó rumot. A korsó olyan fél liter környékinek néz ki, de 3 deci biztosan van. Mivel erőszakkal itatják, gondolom nem nyeli le az egészet, de ennyi hirtelen bármiből sok. Gondolom az alkohol tartalma sem csekély.
    Hogyan lehet képes ezek után megállni a lábán, és bekötött szemmel, hátrakötött kézzel egy gerendán egyensúlyozni? (Mondjuk furcsa, hogy négyzet keresztmetszetűnek tűnik az a gerenda a rajzokon, pedig árbócnak becézik, ami szerintem kör keresztmetszetű.)
    Mi a mutatvány titka?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Barracuda nevű kódex fordításának gondolatával egy időben eljátszottam, de végül letettem róla, valószínűleg azért, mert éppen szembe jött valami még izgalmasabbnak ígérkező anyag. Nem olvastam.
      Szerintem simán elájulna, még mielőtt belehalhatna az alkoholmérgezésbe. Bekötött szemmel, és hátrakötött kézzel a közönséges, vízszintes padlón is felborulnék, nemhogy egy gerendán, akár árbócnak hívják, akár másnak, ezért ebben az ügyben nem tudok nyilatkozni.

      Dufaux atyának nyilván nincs tapasztalata a korsószám űzött rumivás nem kis kihívásokat rejtő sportágában.
      László testvér, egy ideig én is így voltam ezzel, azután - egy óvatlan pillanatban - esélyt adtam Tyler testvérnek, hogy győzzön meg, ha tud.
      A mai napig az egyik legnagyobb kódexekkel kapcsolatos élményem az eset, és el sem tudnám képzelni a vonatkozó anyagot más jellegű rajzokkal.
      Egyébként valóban sok múlik a történeten, reméljük, hogy a végén mindannyian elégedetten távozunk a plébániáról.
      Ámen.

      Törlés
    2. Tyler Cross? Volt ott rum?
      A Barracuda történet 4 kötete a szomszéd kolostor könyvtárában másolható... Bármilyen távol is van, az internet nagy varázslatának a Nagy Büdös víz sem akadály...

      Törlés
  3. Semmi, mivel egy idő után leesik Igaz egy kis tűzharc is besegített, de nem tud végigmenni.
    Az árbóc kontra négyzet keresztmetszetű gerenda, nos az jogos. De Dufaux-nak elnézzük. :-)
    Egyébként nekem is ez a képregény jutott eszembe, amikor a kötélen egyensúlyozott. Nekem igazából a borzasztóan elnagyolt rajztechnika nem tetszett, konkrétan minden szögletes. A történetből még lehet valamit kihozni. Általában nem szoktam elolvasni olyan képregényt, amelynek a grafikája nem tetszik, és azt hiszem, maradok is ennél a jól bevált szokásomnál.

    VálaszTörlés
  4. Szuper volt a képregény köszi, remélem minél hamarabb olvashatom a folytatást :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen! Igyekszünk, igyekszünk. Egyéb anyagok már időközben feldolgozásra kerültek, de előbb-utóbb körbeérünk, az biztos :)

      Törlés