2021. március 14.

ASSASSIN'S CREED

 -Ez valami vicc? Jack Turpin egy rohadék náci?

-A valódi neve Otto Hammerstein. Ez az SS-tiszt öt éve szivárgott be Londonba, és azóta folyamatosan jelentéseket küld közvetlenül Geo Kramer-nek, az "Uranprojekt" igazgatójának.

-Ez a pasas valóban eljött hozzám, de egyáltalán nem volt szimpatikus, és kidobtam. Visszautasítottam az ajánlatát!

-Nos éppen erről van szó. Arra kérnénk, hogy fogadja el.

Tamás atya,   billy

DORISON - HOSTACHE:  ASSASSIN'S CREED: ÖSSZESKÜVÉSEK

                                   1.rész: Az "Óra"

(mediafire)




 

9 megjegyzés:

  1. Köszi szépen!
    Mindig bele akartam kezdeni elolvasni a könyveket, meghoztátok hozzá s kedvet!
    mmm2000

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem, az ilyet :D :D

    VálaszTörlés
  3. Köszi ! Ez egy nagyon kellemes meglepetés volt !

    VálaszTörlés
  4. Szívesen mindenkinek. Ezeknek a történeteknek rengeteg leágazása létezik, az alapsztori elég nagy szabadságot enged időben és térben, tehát sok változat van könyvben, képregényben és számítógépes játékban egyaránt.
    Ez csak az egyik a sok közül.

    VálaszTörlés
  5. Az album végére kezdett összeállni a sok részlet, kezdtem érteni a dolgokat, aztán az utolsó oldalak jól megkavartak mindent.
    Néhány apróság, mely a mi kis megszokott világunkkal köti össze a mesét, kissé zavart...
    Hiányolok Wikipedia linket Nagy Sándor és a Templomosok témakörében. Nagy Sándor a Templomos rend alapítása előtt élt vagy 1500 évvel... Elég vad ötlet, hogy a templomosok bármi hatással voltak rá. (A titkos történelem című műben van az igazság... :) )
    Mikor kezdődött az idő? A Nagy Bumm vagy Jézus születése? Mindkettő a templomosok előtt volt...
    Ők tudják mi a "die glocke", én nem... Viszont utánaolvastam... Valami antigravitációs cucc... állítólag... Valahol Lengyelországban egy hegy alatt kísérleteztek vele... Szóval újabb zavar...
    Egyszerűbb egy teljesen független univerzumról mesélni, ott bármi igaz lehet...
    Viszont olvasmányos mű.
    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek a "templomosok" szerintem nem "azok" a templomosok.
      Ezek szerint nem rövidítetted még meg az életed egyetlen perccel sem, a játékok segítségével.
      Van ez a kissé bizarr kapcsolat a valódi világ, meg a sztorik világa között, és ennek az időnkénti előrángatása sokszor picit szükségtelen, és "hajánál fogja történő" - a rajongók egy része szerint.
      A koncepció az, hogy a jövőben (vagy az alternatív jelenünkben) létezik egy cég, aki azzal foglalatoskodik, hogy szimulációkba helyezi bele az arra vállalkozókat (hogy ezeket mi alapján válogatják, azt nem tudom) - afféle "Emlékmás"-jelleggel.
      Szóval e körül bonyolódik az éppen adott történet, egy helyszínen, ahol az izgalmakat az szolgáltatja, hogy folyton összeütközésbe kerülnek a szimulációban tevékenykedő figurák, a szimulációban lévő rosszfiúkkal/rosszlányokkal. A rosszak a templomosok, a "jók" meg mi vagyunk, akik csupa jószándékból, és a világ jobbá tételének vágyából kifolyólag, nagyságrendileg a több-tíztől, a többszázig terjedő számú tömeggyilkosságot hajtunk végre különböző firnyákos módokon, hogy nehogy túl korán beleunjunk az öldöklésbe.
      Jómagam a harmadik résszel, a Black Flag-gel, meg a Syndicate-tel játszottam, a többit nem ismerem, ezek viszont tetszettek.
      A mi sztorinkban szereplő szerkezet egy féregjáratot nyit meg a különböző univerzumok között.
      Ezt a "gonosz templomos"-sztorit meg bármelyik történelmi helyzetbe simán be lehet illeszteni, az egész frencsájznak ez a lényege, hogy nincs rákényszerítve, hogy "beleragadjon" egy korba, meg környezetbe, és az igazi fantáziabirodalom éppen innentől kezdődik.
      Ja, és el ne felejtsem, ezt az egészet egy földönkívüli technológia teszi lehetővé, szóval jól kigondolt "világ" ez, gyakorlatilag bármilyen sületlenséget bele lehet írni... :)

      Törlés
  6. Mivel ott van ,hogy ez az 1. rész -várható folytatás ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez egy kétrészes anyag, előbb-utóbb jönni fog a második rész is.

      Törlés