2012. augusztus 31.

ALOIS NEBEL

A parancsnok meg ezalatt Wachekkal üzletelt a raktár mögött. Benzint, karórákat, meg vodkát cserélt lengyel újságokért, amiben meztelen nők vannak. A kaszárnyában nagy keletje van ezeknek, mert az ő könyvtárukban ilyesmi nincsen. A benzint három koronáért árulják. Mindenki tőlük veszi. Az egész város a rózsaszínű benzinből él. Az állomásfőnök azt mondta, hogy azzal kiment egészen a ramzovi dűlőre hármassal, de hogyha cseh benzin lett volna a tankban, akkor kettessel kellet volna mennie. Ilyen az orosz benzin. Azt mondta, hogy csak attól fél, nehogy felrobbanjon. De az orosznak beszélhetsz, hogy ha húzza a benzint, ne dohányozzon mellette. 
billy


JAROSLAV RUDIS - JAROMIR 99:  ALOIS NEBEL
                                               1. rész: Bílý Potok      


6 megjegyzés:

  1. Cseh képregényeket nem nagyon látni errefelé, igaz nem is nagyon gyártják a színvonalas füzeteket, de most mégis hoztam nektek egyet. 2003-ben jelent meg és lehet mondani, hogy felkavarta a cseh állóvizet, talán mert tipikusan cseh, főleg a humora. Úgy is lehetne jellemezni, hogy Svejk 70 év múlva a vasútnál. Szóval kíváncsi vagyok a véleményetekre, ha tetszik, van még belőle két folytatás :)

    VálaszTörlés
  2. Beszédes neve van ennek az Alajosnak.
    Nagyon megörültem a képregénynek, mert kevés cseh képregényhez jutok hozzá, főleg olyanhoz, amiről elmondható, hogy ízig-vérig cseh. Nekem is úgy tűnik, hogy sikerült megtalálni a saját hangjukat. Talán csak a rajzzal volt gondom, néha nincs összhangban a mondanivalóval, bár kétségtelenül akadt néhány panel, amitől lehidaltam.
    Mindenesetre ebben az évben nekem ez a befutó képregény az egész magyar honosítóbrancsban.
    Respect és tényleg várom a folytatást.

    Zerit

    VálaszTörlés
  3. Kösz az elismerő szavakat, Zerit, azt hiszem, hogy már érdemes volt vesződni vele :)

    VálaszTörlés
  4. Igen, érdemes volt "vesződni"!
    Várom a folytatást!!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Már biztos, hogy lesz folytatás :)

    VálaszTörlés