2017. szeptember 10.

ELIXÍR 3. rész

-Milyen elbűvölő ma reggel, Murmilla hercegnő!
-Köszönöm, Guicicia! Végtelen szerénységem ellenére kénytelen vagyok elismerni, hogy valóban remekül nézek ki.
-Ó, igen! A világ legbájosabb teremtése! Már csak azoktól az apró hurkácskáktól kellene megszabadulnia, amelyek a combjaira rakódtak.
-Micsoda?!
Risek,   billy
ARLESTON - VARANDA:  ELIXÍR
                                   3.rész:  A semmi lehelete
21 megjegyzés:

 1. Végre!
  Tudott valami az, aki piros színnel jelölte meg a 2017-es naptárban szeptember 10-ét... :)
  Kiemelt köszönet Risek mesternek álmom megvalósításáért végzett áldozatos munkájáért! Képregény gyűjteményem időről-időre fellapozott példánya lesz e műve...
  Köszi!
  (Mentem olvasgatni...)

  VálaszTörlés
 2. Sziasztok!Szeretnék egy kis segítséget...a komics -live oldalára hogy és hol lehet bejutni?Előre is köszönöm!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Háát..., szerintem oda születni kell :)
   Amúgy meghívásos alapon működik.

   Törlés
  2. Üdv, Testvérem.
   Sajnos a komics-live jászla - legjobb tudomásom szerint - bezárta kapuit mindenféle jogviszonylati kérdések feszegetésének következtében.
   Ha tippelnem kéne az Úrban, rá mernék tenni néhány siklus ezüstöt, hogy a már-well keze van a dologban, akik szörnyen érzékenyek néhány indokolatlanul az égbe magasztalt szutykukra, de ez már innentől hitbeli és filozófiai kérdés.
   Latinul mondva, kijárták a bezárását ennek a helynek, holott egyébként a házirend része volt, hogy nem erölteti a tagság a már-well, illetve a Imidzs kiadók "kódexeinek" piszkálását, amit hellyel-közzel be is tartott mindenki (ahogy én tudom).
   Talán Zerit nagymester és CO-MIX alapító atya többet tud a dologról, jómagam is neki köszönhetem, hogy oda járhattam a folyamatos böjttel járó depresszió sötét gondolatokkal terhes napjain...
   Tanácsom, hogy keress alternatív megoldásokat, Fiam/Lányom, és sose add fel a reményt (szerintem ezt sepciel feladhatod nyugodtan), mert vannak még máshol is hasonló tematikájú ólak a zinternet zavaros szmötyijében - khm, Ánem.

   Törlés
  3. Nos, látható, hogy nem kell bedőlni az első álhírnek, nekem most sikerült bejutnom, és még a loginomra is emlékszik a rencer.
   Noszóval meghívásos alapon lehet itt szöszmötölni. De hogy miként lehet meghívni valakit, arra már nem emlékszem, majd utána nézek.
   Soha ne adjuk fel a reményt, mint ahogy ebben az esetben is említettem. Ugye?
   Naugye.

   Törlés
 3. Köszönöm szépen a kedvességetek...tehát létezik az oldal csak nehéz átjutni a kapun....még egyszer köszönöm!

  VálaszTörlés
 4. Izé... A komics-live témához... Nem valami olyasmi volt, hogy egy bemutatkozó üzenetet kellett írni az introduce yourself rovatba, és akkor beengedtek? Én régebben legalábbis így kerültem be oda, és azóta is látogatom.
  András

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor látod az európai részleget is... De előbb regisztráció kell...

   Törlés
 5. Ha van (fogalmam sincs mennyi) creditje valamely tagnak (nekem nulla, most néztem) akkor az invitations címszó alatt invitation keys-t kreáltathat, azt a kulcsot küldheti meg annak, akit meg akar hívni. 2012-ben nekem volt 1, most is látom, megjegyezte a rendszerük.

  VálaszTörlés
 6. De sok a komment...
  Én még egyszerűen regisztráltam, aztán valaki mutatott egy linket itten, mely a magyar részre vezetett...
  Kit mi érdekelne onnan?
  Mammut - az ottani próféta - biztosan szívesen látna néhány új hívet...

  VálaszTörlés
 7. Elixír...
  Az első két rész alapján még lehetett volna reménykedni egy nem túl hosszú sorozatban... A harmadik rész kiterjeszti a cselekményt, így a történet akármilyen hosszú is lehet... Ha 3 évenként jön egy album, akkor még simán 1-2 évtized is lehet a vége... Amit nem biztos, hogy megélek... Hmmm...
  A figurák nagyon jól eltaláltak... A cselekmény tökéletesen illik a szereplőkhöz... A kiszámíthatóság minimális, a történet olvasmányos... A rajzok mesések, és szépek... Az egész úgy mestermű, ahogy van...
  Köszi!

  VálaszTörlés
 8. Szívesen mindenkinek, különben :)
  És ha úgy vesszük, mennyiben jobb a komiks live mitőlünk? Vannak jobb magyar honosításaik?
  Nekem különben sem jönnek be az olyan oldalak, ahová regisztrálni kell. Akkor már inkább olvasgatok indokínai oldalakat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, szerintem nem szórakozni jár oda a többség (mármint a honosítók rendjének lecsúszottabb kényszerprófétái), hanem nyersanyagért.
   Egyébként, az teljesen igaz, hogy van élet a komics-live "után" is.
   Mindenesetre bődületes a készlet, és annak, aki mekeg flanszé, annak egy aranybánya, gyakorlatilag egy sima földi életciklus alatt végignézhetetlen mennyiség.
   Én egyszer a fejembe vettem, hogy végigmegyek a BD-szekción, de valahol a 180. oldal környékén kis híján éhenhaltam a cellámban. Ezt égi jelnek vettem, és azóta ritkán megyek oda "nézgelődni", általában inkább célirányosan, így hamarabb is végzek.
   Nos, ennyit a böjti napokról.

   Véleményem szerint az Elixír az egyik legjobb cucc, számomra különösen kedves képi világgal (és első sorban nem a nővérek mellpáncél-méretére gondolok), sokszor humoros fantasy sztorival, mi tagadás, erős anyag valóban.
   Reméljük, nem kell éveket várni a következőre - pláne, ha Risek atya legközelebb is megoldja franciából, amit üdvözöl minden felelős hívünk ez úton is.
   Most pedig igyunk valamit.

   Törlés
  2. Nem mondtam hogy jobb csak kíváncsi vagyok mi van azon a térfélen...egyébként elszomorító és igazad van,borzasztó hogy regisztrálni kell....

   Törlés
  3. Vannak-e jobb honosításaik?
   Ekhö - Arleston... általában a megjelenést követő napokban olvasható... Először e sorozatot az Allcomics-on olvastam, aztán jöttem rá, hogy honnan került át...
   Sangre - szintén Arleston... nekem tetszett, majd meglátjuk mi lesz belőle...
   Elves, Androidok, Isabellae
   Fabulák, Y az utolsó férfi, Saga
   Asterix és Cézár tekercse is megjelent ott a hivatalos magyar kiadás előtt több, mint egy évvel...
   Nekem ezek tetszettek...
   Vannak némely tipikus amerikai sorozatok is...

   Törlés
  4. A lényeg lemaradt... Hogy jobbak-e a honosítások azon nem gondolkodtam, de ott mások olvashatók, melyek csak ott hozzáférhetők...
   Tamás atya ízlése - úgy vélem - tökéletes, és ilyenkor nem a poharának tartalmára gondolok...
   Milyen jó a franciáknak, hogy van Lanfeust magazinjuk...

   Törlés
 9. Zsiráf hol tart ott a Saga magyarítása?Ha valaki küldene egy belépő linket,megköszönöm...már ha nem csak magának tartogatja az oldal a képregényeket..... :D

  VálaszTörlés
 10. Nyolcnál...
  Ha már regisztráltál, akkor itt nézelődj: http://komics-live.com/live/index.php?topic=187207.0
  Remélem működik...

  VálaszTörlés
 11. Köszönöm Zsiráf,de nem tudok belépni,biztos kell meghívó....

  VálaszTörlés
 12. basaattila@freemail.hu

  VálaszTörlés