2014. május 11.

CORPUS HERMETICUM

Kapitány, az embereim fele sebesült! A vérhasról már nem is beszélve! Egy hónapja harcolnak mindenféle támogatás és erősítés nélkül! És ezúttal mi a célpont? Egy újabb utánpótlási vonal elvágása?
Nem! Egy különleges német konvoj, ami elég könnyű erőkből áll ahhoz, hogy innen észre se vegyük. A parancsunk úgy szól, hogy vegyük üldözőbe a velük utazó embert, és azt a csomagot, amit Berlinből cipelnek magukkal. Többet nem tudunk róla. De azoknak a londoni szájhősöknek már beletört a bicskájuk. Ez most valami más lesz.
Tamás371,   billy
MISSOFFE - FINO: CORPUS HERMETICUM
                           A sivatag könnyei


6 megjegyzés:

 1. Huhh...
  Ez aztán kísérteties...
  Szuperül kidolgozott történet, mindennek megvan benne a helye...
  A rajtaütéshez honnan szereztek amerikai jeep-eket? A sivatagi patkányok nem ausztrálok voltak? Akikről itt szó van, Long Range Desert Group... Persze az kevésbé hangzik jól...
  A szellemrajzok egészen félelmetesek. A végső összecsapásra nem sok betűt pazaroltak...
  Talán ez eddig a sorozat legjobb része...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem vagyok szakértő, de bevallom, a könnyebb érthetőség végett átírtam "dzsip"-re - ami magyar nyelvterületen a könnyű terepjáró gyűjtőneveként funkcionál - az eredetileg azt hiszem Hamingway-ként utaltak rá Huxley-ék.
   Őszintén szólva ennek nyomát sem látom a második Világháború járműveit felsoroló vonatkozó szócikkben a wiki-n, de mindegy. Egyébként igen nagy volt az átjárás a szövetségesek közt, ami az egymás által gyártott járművek cserélgetését illeti. A briteket a háború végéig ellátták amerikai gyártmányú járművekkel, és fegyverekkel, mást ne mondjak, egymást is Thomson-okkal fenyegetik, szóval ez nem lepett meg annyira.
   Ahogy elnézem, a Desert Rats brit brigádod takar...

   Törlés
  2. Belegondolva valahol járt az a kapitány parancsokért, tehát más alakulat is volt a közelben, talán onnan volt más jármű... Azért furcsa, mert arról szólnak, hogy hónapja kinn vannak a sivatagban... A képek többségén szerintem az a Ford lehet, melyet a mi hősünk (Almásy László) ajánlott sivatagi használatra...
   A sivatagi patkányoknak most olvastam utána, a brit páncéloserő beceneve volt...
   A történetet a részletek nem befolyásolják, szuper és kész...

   Törlés
 2. Jó hogy lett folytatása sorozatnak. A csavar a végén tényleg elég ötletes és hátborzongató.

  VálaszTörlés
 3. Brr, de borzongató volt! Asszem nekem is ez tetszett eddig a legjobban a sorozatból!
  András

  VálaszTörlés