2014. április 6.

A SÁRKÁNYLOVAGOK RENDJE 2. rész

Hol kezdjük?
A fogadóban, ahogy szoktuk. 
Hé, cimbora! Ismer valami fogadót a közelben, ahol kicsit lazíthatnánk? Az utcák olyan kihaltak errefelé...
A "Tüzes ló" még nyitva van. Ha megbocsátanak, hölgyeim, maguknak nem is szabadna idekint lenniük ilyen késői órán, különösen nem ilyen ruhákban. Hol vannak a szüleik?
Hát, nem itt a szomszédban! Köszönjük a tanácsot, barátom! Gyerünk!
Tamás371,   billy

ANGE - BRIONES: A SÁRKÁNYLOVAGOK RENDJE
                         2. rész: Akanah

19 megjegyzés:

  1. Egy órája jelent megy züllött Billy (Blueberry segédje) legújabb kalandjainak gyűjteménye... Picit elvonta a figyelmemet... :)

    VálaszTörlés
  2. Nem mulasztottál el semmit, a sárkányok megvárnak :)
    Figyelmeztetés: a férfi nem alaposan a földbe lett döngölve, ilyen belevaló csajok mellett csak szánalmas figurák vagyunk, kedves felebarátaim :)
    Viszont feministáknak kifejezetten ajánlom!

    VálaszTörlés
  3. Elég komoly a sárkány is... Vajon miért aludt ki benne a tűz???
    Vajon a léghajót milyen varázslat irányítja, hogy pont jófelé száll?
    Az érett csaj a legbelevalóbb?
    A csaj is földbe lett döngölve... mert ha dobja a szeretett férfi, akkor bármilyen erős, rádől a világ...
    Már a második történetből derül ki, hogy a lovag kisasszonyok neveltetése kicsit hiányos. Mintha a világot nem ismernék. Vagy a veszélyben aktívabb az élet, forróbbak az érzelmek?

    VálaszTörlés
  4. Ebből szinte csöpög a férfigyűlölet.

    VálaszTörlés
  5. Az író hölgy, azt hiszem ez sok mindent megmagyaráz :)

    VálaszTörlés
  6. Billy, egy jó tanács, régebben én is ártalmatlannak tartottam feminizmust, meg hogy a radikálisai csak kisebbségek, de alaposabban belemélyedve a témába rájöttem hogy a férfigyűlölő radikálisok a normalitás náluk. Bocsánat,mert nem szeretek képregényeknél ilyenekkel előhozakodni, de amikor másodszorra olvasok olyasvalamit aminek az az egyetlen üzenete hogy minden férfit meg kell öni mert gonosz szörnyeteggé változnak, akkor ott valami totál nem stimmel (egyik hasonló olvasási élményem az igazság kardjához köthető, amiben az abszolút jónak bemutatott kahlan elmondja hogy a világ legjóságosabb dolga megölni az újszülött confessor fiúcsecsemőket mert mivel fiúk nincs bennük empátia, ezért mind gonosz szörnyeteggé válnak). Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, meg ne hidd hogy trollkodok tudom ajánlani a férfihangot, meg a voice for men oldalakat, amik férfijogi témákkal foglalkoznak és bemutatják hogy miért olyan rossz a feminizmus. Tényleg még egyszer bocsánatot kérek hogy ilyeneket felvetek, de ha ilyen beteg valamiket olvasok és még jópofának tartott komment is van hozzá az már kicsit sok.

    VálaszTörlés
  7. Azért nem semmi, hogy ennyien fenyegetve érzik magukat a hölgyektől. Sárkánylovag ide, vagy oda, nekem eszembe nem jutott, hogy ez egy feminista, férfigyűlölő képregény, sőt, eleve az is tetszett benne, hogy nem konan23 a főhős óriási bránerrel, amire egyenként felhúzogatja a tirrannoszauruszová rexonákat, hanem pont az ellenkező nem képviselője.
    Úgy érzem, akkor járunk el helyesen, ha annak vesszük, ami, és nem akarjuk megideologizálni minden áron.
    Ez persze csak az én véleményem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy szomszédos oldalon van néhány Korongvilág képregény, ahol felbukkan egy kicsit szokatlan "konan" egészen modern életfilozófiával...

      Törlés
  8. Semmi baj sincs ha női főszereplője van valaminek, de ez már szerintem (magánvélemény) elég rossz üzenetet hordoz. Egyébként van egy hasonló mangasorozat a claymore abban is csak lányokból álló harcosrend küzd szuperképeségekkel a szörnyekkel, annak eléggé komor, furcsa (néhol horrorisztikus) de tényleg érdekes (pozitívan) története van.

    VálaszTörlés
  9. Az élet, a társadalom sokszínű. De a nemek alapján már kisgyerekként nagy skatulyázás folyik: a rózsaszín és a kék ruhások...
    Ez a történet picit felrúgja ezt a konvenciót. Volt pl. egy Zrínyi Ilona is régen... Másrészt akinél fegyver van, és érzi, hogy képes másokat legyőzni, az mindig többet enged meg magának. Pl. beleköt a helyi lakosokba, és szétveri a kocsmát - balhéból...
    És mégis, a férfi közelsége hozza ki a nőt a nőből, ahogy a nő közelsége a férfit a férfiből...
    Ilyen az élet...

    Neked nem tetszik e képregény, szerintem nincs ezzel semmi gond. Hangot is adsz neki, szerintem ezzel sincs gond. Volt itt olyan képregény, melyről negatívan nyilatkoztam, de mégis befejeződött... De ezek mind csak mesék...

    Tamás és Billy oly sok képregényt tesznek számomra olvashatóvá, hogy nem győzök elég hálás lenni.... Nem tudom hányan töltik le, de a számláló tán mond erről is valamit. És néhány hozzászólás meg vélemény olyasmi, amit adhatunk cserébe...

    Te vagy az a Névtelen, aki Sandmanra vágyott?

    VálaszTörlés
  10. A főhősnőkkel nincs semmi gond kedvencem pl. Liz a hellboyból, vagy Jenine a ghostbustersből, másik én nem vágytam sandmanra. A képregénnyel egyébként nem lenne semmi baj, de ez a rész alaposan mellbevágót. Mondjuk jobban utánanéztem a történetnek francia wikipédiánaz, és még az zavaró benne, hogy mért csak a szűz nők képesek nem átváltozni, nincs semmiféle konkrét magyarázat, sem a sárkányok mibenlétére, hogy honnan jöttek, mik is stb. Ráadásul inkább a társadalommal a nők helyzetével foglalkozik. Terry Goodkindnél volt így hogy az elején feldobott pár eredeti koncepciót a szabadságról, igazságról a klasszikus középkori tolkieni jó vs gonosz varázsvilágba a végén meg egy csomó mindent a mágiáról a világ működéséról nem magyarázott meg, értelmetlenné tett, a főszereplők meg a végén valami bizarr egyvelege lettek a liberálisoknak, meg a fasisztáknak hogy aki nem állt melléjük az maga volt a megtestesült gonosz akit a legnagyobb élvezettel lehet megölni. Na itt is valami ilyennek tűnik az egész számomra.

    VálaszTörlés
  11. A sárkány-szűzlány kapcsolatnak a népmesékben lehetnek a gyökerei. A kérdés az, hogy honnan a sárkány elképzelés... Mert a középkor embere nem igazán tudhatott a dinókról... De valamiért szűzt adnak ajándékként természetfeletti lénynek. Talán mert többet ér. Az ajándék pedig egyszerűbben jut közel a megajándékozotthoz, lásd. trójai faló.
    A nem átváltozás: a dózse testőrsége, és a kocsma törzsközönsége is elég jól tartotta magát, nem?

    VálaszTörlés
  12. Én, ha képregényt olvasok, nem keresek bennük semmilyen mélyenszántó filozófiai, vagy nem tudom milyen gondolatot, hanem csak szórakozni akarok. Persze vannak képregények, amelyek elgondolkodtatnak, vagy amelyik még napokig foglalkoztat, mert nem tudok napirendre térni a befejezés felett. De ez a képregény szórakoztatott. A befejezés meg, szerintem, pont a legjobb, Jan nem érdemelt meg ilyen feleséget. Érdekes volt női szemszögből látni az esti kiruccanást is. Ha ezt, mondjuk Conan csinálja, senki sem tör pálcát felette, mert tőle ezt várja el minden olvasó. De ha lányok tartanak elénk tükröt, rádöbbenünk, hogy a férfivirtus is lehet nevetség tárgya. Egy jó képregény volt, kíváncsi vagyok a többi részre is.
    Nem becsülök le semmit, még a feminizmust sem. Sőt, amióta a Torpedót olvastam, még a cipőpucoló gyereknek is adok borravalót :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért nem érdemelte meg a csajt?
      Nem félsz, hogy a cipőpucoló pisztolyt vesz a borravalóból, és megszakad a képregények megjelenésének sora?
      Billy-nek nagyon kell vigyáznia magára, mert belőle csak egy van. Az olvasók sokan vannak, ők könnyebben pótolhatók.

      Törlés
    2. Hogy miért nem?
      Az apja a szinte biztos halálba küldi, még hazudik is neki, ami az amulettet illeti, el sem búcsúzik tőle és minden kaland után még azt kéri a fiától, hogy pénzért vegyen el valakit, akit nem is szeret, nehogy az anyja, (de mért pont az anyja?) koldulni kényszerüljön, mert nem tudta megtartani a vagyont. (Egy főpap, aki leszegényedik, tisztára vicces.) És a fia mindezek ellenére nem tud ellenszegülni az apjának. Gyenge férfi. (hmm, ezzel is a feminista 'fílinget' erősítem :)
      A cipőpucoló gyerek meg mért pont ellenem fordítaná a fegyvert?
      Billyk sokan vannak, csak még nem tudnak dönteni :)
      Még egy olvasót is nehéz pótolni, az is hiánycikk :)

      Törlés
    3. Az apa bűnei a fiú negatív tulajdonságai közé tartoznak?
      A fiú bátran végigcsinálta a küldetést, ahova apja nem mert menni.
      Jobban hitt az amulettben, mint más.
      Nem adta el az amulettet.
      Megmentette a két csajt a rumos hordóval.
      Beszállt a rumos buliba, pedig idegen volt neki.
      A csajnak szimpatikus volt a dumája.
      Tiszteletben tartotta a csaj akaratát, bár talán többre vágyott, mint közös ágyban aludni.
      Picit sárkánnyá is vált.
      Visszatérve a civilizációba is a csajt akarta.
      A csaj is őt akarta.
      Talán az engedelmesség az apával szemben is pozitív tulajdonság. Ne legyen két erős egyéniség egy párban. De ők mindketten gyengének bizonyultak...

      Viszont: miért nem gazdagodtak meg a kirándulásból? Mindenki tudja, hogy minden sárkánynak van egy barlangja, sok-sok aranykinccsel. Miért nem keresték meg és hozták el, vagy ha elhozták, akkor ők miért nem kaptak belőle? Vagy ez egy másik mese? :)

      Billy-k:
      Hallottam egy másik Billy-ről is, aki oprendszert árul a képregényolvasó program alá...
      Miről akartok dönteni? Vagy mit akartok dönteni?

      Törlés
  13. Sziasztok!
    Nekem nagyon bejön a képregény világa, a léghajók, meg a városok. Az amazonok pedig nagyon dögösek! Köszönet érte, klassz kis fantasy!
    András

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen :)
      van még belőle jó pár, most már én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit lehet még ebből kihozni :)

      Törlés
    2. Mit lehet még kihozni? Hát ezt a polémiát nehezen lehet felül múlni :) Sose gondoltam volna, hogy egy fantasy képregényben ilyen mélységek lennének. :D Feminizmus, apa-fiú bűnök, kapzsiság ... királyak vagytok!!!
      A (Királyl)ányok meg a képregény(ek)ben vannak, lesznek.

      Billy nincs igazad. Fontosabb egy létező beíró mint sok olvasó és még több "egyszermajdbeíróleszek" vaciláló.

      Komolyra fordítva: imádom a fantasykat és azt is hogy it olvashatom őket. Köszi uraim!

      Törlés