2017. április 9.

PELIKÁN PROTOKOLL

-Úgy érti, hogy... végre elhagyhatjuk ezt a helyet?
-Úgy értem, hogy az eljárás kudarcba fulladt és, hogy ez egyfajta, és bizonyos értelemben korlátozott szabadságot eredményez. Einstein kétszeresen is tévedett. Nincs Isten, és ez a nem létező Isten igenis kockát vet. Higgyék el, az egyetlen reményünk ebben a paradoxonban rejlik.

Tamás atya,   billy
MARAZANO - PONZIO:  PELIKÁN PROTOKOLL
                                 Harmadik fázis






9 megjegyzés:

  1. Hááát...
    Egy dolog azért kiderült a célokból... Az egész elég fantasztikusnak tűnik...
    Kíváncsi vagyok a végére...
    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hááát...
      Úgy látszik, hogy kevesen értik ezt a képregényt, vagy nehezen emészthető :)
      Már én is kíváncsi vagyok a végére. Elég fantasztikusnak is tűnik, de a valóság néha még ettől is fantasztikusabb dolgokat produkál.
      Mindenesetre a következő képregény már könnyedebb lesz :)

      Törlés
    2. Nem szép mese, de talán érdekes...
      Legalább sokan letöltötték?

      Törlés
    3. Szép és/vagy gondolkodásra késztető, és/vagy megnyugtató.
      Nagyjából ezen Szentháromság körül mozgunk.
      Ha borulna a balansz, bocsánat, majd megostorozzuk magunkat, vagy más módon okozunk kárt a testünkben (esetleg rámegyünk a májra).
      Hm, még énszentségem sem tudja, hogy mi lesz a vége...
      Hogy ki tölti le, meg ki nem, az nem fontos. Nem kell elolvasni sem.
      Amikor dolgozunk rajta, az nem azért van, mert majd biztos sokan letöltik, és az milyen jó lesz, ez itt nem egy kattintás-, meg likevadász ól, ám tény, hogy üdvözöljük, ha azt vesszük észre, hogy az ízlésünkkel kábé egyezik a horda véleménye.
      Ez jó, mert van egyfajta közösségépítő hangulata. Az antiszocik annyira nem vágják ezt a vonalat, viszont meggyőződésem, hogy - persze feléjük is a tiszteletet megtartva, s megadva -, igenis képes egy eszme jobbá tenni a világot.
      Talán pont ez az üzenet, hogy nem a menekülés, és ezzel együtt a távolodás, hanem a közeledés a válasz a világot akár jelenleg is feszítő kérdésekre.
      Nem tudom, most megszállt valami gandhista szellem, vagy nem tudom, mindenesetre jobb érzés, mint amikor a saját kezem által okozott halálát kívánom egy embertársamnak.
      Javaslom, kicsit álljunk meg, és gondolkozzunk. Én nemsokára elalszom, ha így hagytok. Kérlek, támasszatok csak le az egyik ajtófélfához, megleszek.
      Isten ággyon benneteket.
      Olvassatok, különben ostobák maradtok, és az nem jó, mert hamarabb kipusztul a nyáj.
      Ámen.

      Törlés
    4. Tamás Atya transzba esett, mint Tuskó Hopkins, aki képregényhősként talán még a regényhősiességénél is népszerűbb?

      Törlés
    5. ...csak halkan jegyzem meg, nehogy felébresszük Tamás atyát...:)
      A szép mesékhez visszatérve, Zsiráf: ha úgy vesszük, akkor Grimm-ék is horrormeséket írtak, egy kis szadizmussal spékelve, mégis a világirodalom legszebb meséi között tartják számon őket. Ha valami szép, egyszerű, kedves, amit megkönnyezel, akkor azt a 'giccs' kategóriába sorolják, és nem érdekel senkit :)
      Ízlések és pofonok különbözők, ugye, és nem lehet minden képregény mellé forgalmi rendőrt állítani, hogy a kívánt irányba tereljék az érdeklődést.
      Az ilyesfajta, elgondolkodtató, irritáló képregények emelik ezt a műfajt is magasabb szintre. A szépirodalom sem csak a Három testőrből áll. És mi még csak a cseresznyét szervírozzuk a tortáról. Ha leásnánk egy kicsit mélyebbre, és honosítanánk pár szerzői képregényt, amik elég elgondolkodtatóak, de olyan szürrealisztikusan vannak rajzolva, hogy még Picassónak is tetszene, akkor talán csak azt érnénk el vele, hogy még kevesebben olvasnának képregényt. De az ilyen munkák nélkül sokkal szegényesebb lenne ez a műfaj.
      Remélem, nem ébresztettem fel Tamás atyát, mert olyankor más valamilyen szellem szállja meg, nem Gandhi, és veri a ministránsokat az olvasóval. Ami nem is olyan vicces, mert a végén egy másfél kilós fakereszt lóg :)))

      Törlés
    6. Ennek a sorozatnak az eleje volt inkább durva. Szerintem...
      Az a grimmes mese (Piroska és a farkas) képregényben sem volt annyira szép, talán egyszerű volt, de szerteágazott, kedves sem volt mindig, de valahogy tetszett... Sosem rajzolják meg a folytatást?
      A Három testőr biztosan népszerű, talán magyarul is van két képregény változata... Dumas tud valamit, mert a hősei tömeggyilkosok, oszt az elhullott ellenfeleket nem siratja meg senki... Míg érkezik valami képregény Karl May Túlvilágon írását böngészem, és próbálom értelmezni...
      Picasso nem szimpi... A Pelikán rajzai pedig túl életszerűek. Nekem...
      Más.
      Az oldalon szaporodik a honosítók névsora. Lesz gyakoribb frissítés, vagy Billy és Tamás atya jut megérdemelt szabad hétvégékhez?

      Törlés
    7. Vagy a filmes vonal erősödik?

      Törlés
    8. Nem tervezünk egyelőre gyakoribb frissítést, a filmes vonal pedig még a jövő zenéje, meglátjuk hogyan alakul.

      Törlés