2019. október 20.

SODA

-Forrest Norton-ról van szó! Mióta úgy döntött, hogy vallomást tesz, ő a legjobban őrzött könyvelő a világon. Kizárt dolog, hogy bárki a közelébe férkőzzön. Az egységet, ami a kislánya őrzésével volt megbízva, mégis felkenték a falra, a kislányt pedig elrabolták.
-Aha, és Norton mindjárt be is jelentette, hogy mégsem tesz vallomást a volt főnökei ellen.

Tamás atya,   billy
TOME - GAZZOTTI:  SODA 5
                                   A szentek támadása






5 megjegyzés:

  1. Istennek tetsző dolog lehet, ha ennyi különféle egyházi személy összefog a szent ügy érdekében... Ilyenkor Isten is segít felismerni és megtagadni a hamis prófétákat?
    Öööö...
    Lehet, hogy valójában Tamás atya is körzeti megbízott? :)
    Nagyon jó volt!
    Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Általában, Istennek tetsző dolog összefogni bármilyen szent ügy érdekében, csak arról oszlanak meg a vélemények, hogy mi minősül "szent ügy"-nek.
    És ez itt a probléma.
    Mert - kérném - Isten támogat minden jó kezdeményezést, de a "jó" meghatározásába nem kíván beleszólni, ami aggályos, mert pont itt kezdődnek a gondok.
    Ugyanis, ez a sok idült jelentéktelenlelkű képtelen megegyezni abban, hogy vajon mi a "jó".

    Így aztán, gyakori, hogy az egyébként eredetileg jószándékkal létrehozott törekvések egy úgynevezett "anarchiába" torkollnak, ami Istennek nem igazán tetsző dolog.

    Persze Isten kedveli az egyéniségeket, és az indivíduumot - akármit is jelentsen ez a szó - de ugyanakkor, valami kifürkészhetetlen okból, a rendet is kedveli.
    Ezen a ponton egyébként van egy kisebb delta, jómagam dolgokhó való hozzáállása, és Isten direktívái között, de ez most mellékes.

    Noszóval, a lényeg, és a fájdalmas conclusio az, hogy - gyakorlatilag - magunkra vagyunk utalva.
    A kérdésedre, Zsiráf testvér, az a válasz, hogy nem segít sem felismerni, sem megtagadni, sem a hamis prófétákat, sem a hamisítatlanokat.
    Ezeket a dolgokat magunknak kell eldöntenünk, mint annyi minden mást is az életünk során.

    Én magam nem vagyok megbízott, bár a körzetben igen komoly hírnévnek örvendek, mint senkiházi.
    De ez nem tart vissza attól, hogy olyidőnként, prédikációval szólítsam meg a nyájat, akik nyilvánvalóan szomjazzák a tudást, holott együgyűségükben rejlik a tökéletességük, és ezt képtelenek felfogni, bár mindent megteszek, hogy ezt a tényt a fejükbe verjem, ha kell, ilyen csavartvégű bottal, amit most hirtelen nem találok még itt sem, pedig itt fellelhető minden jelenethez megfelelő kellék:
    http://www.konyveskegytargy.hu/liturgikus_textilek_150/papi_ingek_kiegeszitok_153
    Amman

    VálaszTörlés
  3. Jé, pénzért kapható Isten által küldött SMS... :-)
    Bár régen a búcsúcédula, vagy mi, jobb hatásfokkal működött, hiszen feloldozást is nyújtott...

    VálaszTörlés