2023. április 10.






10 megjegyzés:

  1. Hááát... Biztosan csak "egyik hívő" volt Jézus? Mert e dörgedelem nemcsak "urának" nem tekinti a hitért elhalálozott egyéb emberek tömegeit, de meg sem említ... Pedig ott van a pár napja megismert Saint Juan, aki - úgy meséli a kódex - kötött legalább egy üzletet...
    Másrészt. Ha hiszünk benne, hogy Isten teremtette Világunkat és lakóit - mert így volt és kész, ugye? -, akkor az anyagcsere folyamatok is az Ő alkotásai, ami itt "ürülék" az ott étel vagy ital... Vagyis a büntetés inkább a talaj beburkolásáért lenne jogos, hiszen akadályozza a nagy isteni körforgás megvalósulását... A "fogyasztás" pedig egyenesen üdvös, a túlzásba vitele még üdvösebb, hiszen pozitív irányba mozdítja az Ország gazdaságának pénzügyi mutatóit, ezt egyenesen hazaárulásnak tűnik büntetni...
    Ja. És... Mindenki igyekezzen boldogságot gyűjteni a szívébe! A technika szabadon választható. Én kódex böngészést javaslok... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek nagyon szép gondolatok voltak, főleg az ürülékes-résznél érzékenyültem el, s párásodott a szemüvegem.
      A boldogsághoz vezető egyik legsikeresebb, és legtöbbet bizonyított út valóban a kódextanulmányozáson kereszt(!)ül vezet.
      Ámen

      Törlés
  2. Személyes tapasztalatból mondom, hogy nem a szemüveg szokott párásodni, hanem a szem, mikor valami könnyesre röhögi magát... :) A szemüveg akkor párásodik, ha a hőmérséklete eltér a levegő hőmérsékletétől...
    A kódex tanulmányozás nagyon fáradtságos tevékenység, hazafelé a 20 perces vonatúton néha többször is arra riadok fel, hogy a kódex esik ki a kezemből... Sáros időben ezt majd mellőznöm kell, mert koszolódna a kódex...
    Az én gondolataim csak visszhangjai Tamás atya gondolatainak, vagyis Tamás atya dicsérete inkább Tamás atyát illeti...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyan-ugyan, Fiam.
      Bizony mondom, Kristály látja a lelkedet.
      Most kicsit zavarban vagyok, mert nem tudom, hogy jutottunk el a kristályig, és az már lehet, hogy büntetendő, akármekkora Jézusból jött az eredeti gondolat.

      Én mindenesetre szurkolok neked, Zsiráf testvér - te hamarosan, atya -, nincs még egy ilyen odaszánt testvér a vármegyében.
      Án üdvözlök minden megvilágosodást.
      A magamét is üdvözölném, ha eljutnék odáig.
      Bárnem.

      Törlés
  3. Üdv Atyáim!
    Olybá tűnik, hogy nem igazán értettem ezen bejegyzések létjogosultságát! Aztán viola, ...izé voilá, s lőn világosság! Bár a gesztus, mint a metakommunikáció legfontosabb eszközének említése kicsit megkeverte vala a szoftveremet! Utoljára ilyen keverést a multifunkcionális szőlőnedvekből készült testes és testetlen aszucseppek okoztak önnönmagam tudás-katedrálisában (értsd: fejszerkezetemben).
    A kereszt! Fontos szimbólum a kereszténység hiedelemvilágában. Részemről -olykor- pedig a Zwack unikum jele jut eszembe róla. Na nem a vízből kiemelkedő tálib arcszerkezet, hanem a pluszjel! Habáááár... a "vadászmestert" (mégegyszer nem keresem ki az a-betűn levő duplapontos karaktert) jobban kultiválom.
    A "nagy isteni körforgás"-on pedig leginkább az elfogyasztott szűrt-szüretlen termékek célállomásra történő megérkezése utáni napvilágra vágyódását értelmezem, amikor is ennek megtörténte után csak egyetlen szó hagyja el ajkunkat: "Anyám!" vagy: Szűzanyám! Ez utóbbi részemről kicsit ismételten összekeveri biológia tanulmányaim maradványait! Ilyen kérdések megválaszolásához fordulhatunk kódexekhez, vagy ismételt a folyékony gyümölcsökhöz! Mert, ugyebár Atyáim, a sörhas csak egy folyékony gabonatároló, és a borvirágos orr a megvilágosodás felé vezető úton bekövetkezett hasraesés, és a becsapódás arccal tompításának jelképe!
    Úgyhogy... jó kódex másolást és olvasást kívánok minden egyes (szesz)testvérünknek!
    Bár-man!

    VálaszTörlés
  4. Én szólottam, Atyáim!

    VálaszTörlés
  5. Tamás atya!
    (Itt talán feltűnőbb, mint lentebb...)
    Van a Letűnt korok kódex.Valami Cluny apátságot emleget, az ezredik évvel bekövetkező csapásokkal. Van a szomszéd kolostorban hat kötet Millenium kódex, ott szintén emlegetik, mint a gonoszság központját, vagy hasonló... Az interneten írnak e helyről, de valahogy a negatív események ecsetelése nélkül... Mi az igazság? Vagy igazság ennyi év távlatából nem létezik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Töredelmesen bevallom, hogy én nem néztem utána, habár tudok róla, hogy van egy ilyen nevű helység messze Frankhonban.
      Igaz, az zaklatott időjárási körülményekről sem hallottam, de akkor hol volt még tévé?!...
      Sőt, ha az én tévénézési szokásaimon múlik, az egyik fő rendezvény, az Apokalipszis beköszöntéről sem fogok értesülni, csak mikor már késő lesz, és sorba állunk.

      Most persze meg lehetne kérdezni a pápát, éppen itt kummant nálunk, és aszfaltbetyárkodik egy felpöckölt Abarth 500-assal, rendőrkanyarokat nyom, meg büntetőfékezést, aztán elmegy majd ebédelni a Kisrablóba, a Bolgár-rakparton.
      Már hívtam, de kinyomott.
      Cserébe, ha este elfogy a sörétje, nem fogom neki felvenni.
      Ámen

      Törlés
    2. Szóval Tamás atya nem járult a Pápa elé? Erre szokás mondani, hogy "Aztamindenségit!"? Pedig meg akartam tudakolni, mit egyeztettek a képregények népszerűsítésének ügyében...
      Másrészt a Kisrabló nem a Budafoki úton van? Vagy több telephellyel is rendelkezik?

      Törlés
    3. Nem futottunk össze.
      Nem keresett, pedig be voltam kapcsolva. Így is jó. Én nem ragaszkodom a személyes konzultációhoz, pláne, hogy van nagyobb kaliber is nála, a magasságos Atyaúristen személyében(?), aki tudvalevőleg három személy, de személy szerint lélekben szent, miközben a saját maga fia is egyben, holottnemdebár.
      Most ne kezdjük el szerintem ezt a kockát gurítgatni, tudod, hogy értem.

      A kódexek népszerűsítésének igénye - függetlenül az előírt menetrendtől -, kérlekalássan, egy belülről fakadó felhorgadás kell(ene) legyen, mindenféle kényszer nélküli, quasi felszabadulásként megélt késztetés, amely, sikeresség esetén táplálja az ügybuzgalmat.
      Dióhéjban.

      Ha most azzal védekezel, hogy nem teljesen érted a gondolatmenetet, akkor azzal nem vagy egyedül.
      A lényeg, hogy mindez fejben dől el.
      Akarsz-e a részesévé válni valami nagyobbnak, valami korszakosnak, valami jelentősnek, valami iránymutatónak, valami fennköltnek, valami szívélyesnek, egyszersmind kultúráltnak, vagy nem.

      Ez egy döntés, amit mindannyiunknak meg kell hoznunk.
      Sajnos, Testvéreim, sokunkban nem teng túl a szellem, és ezért sokszor már a kérdésnél elakadunk.
      De ha minden igaz, ChatGPT testvér idővel helyettesíteni tudja majd az intellektust, és akkor már sokkal könnyebb dolgunk lesz.
      Megannyi értelmes MI-nek fogunk magyar nyelven kódexeket kínálgatni, és együtt örvendezünk majd a robotokkal, a kódexek művészi értéke felett.
      Ánem

      Törlés