2019. október 4., péntek

FEKETE SZTORIK-Bizonyára kíváncsi rá, hogy erre miért van szükség. Azt mondanám: csak.


Tamás atya,   billy
ALFONSO FONT:  FEKETE SZTORIK 3

10 megjegyzés:

 1. Egyik faluban sem verik meg a filmeseket?

  VálaszTörlés
 2. ez nekem is szöget ütött a fejembe... :)

  VálaszTörlés
 3. Hmmm... Keresztény ábrázolásokban van példa fejbe ütött szögre?

  VálaszTörlés
 4. Szerintem találnánk, a szentképek hátsó soraiban érdemes keresgélni, apró alakok.

  VálaszTörlés
 5. Volt ilyesmi történet a Vörös kör című képregényben, de ott nem ragozták ennyire...
  Keresztényi gondolat "ha cserélhetnék Istennel"?

  VálaszTörlés
 6. Nekem van egy olyan érzésem, hogy időnként cserélnek vele, és nem is mindig a legnormálisabb emberek...
  Nemámen.

  VálaszTörlés
 7. Tamás atya! Lassan lehet kezdeni a Fekete-Fehér Kockás gyűjtését is. Lesz benne pl. Alfonso Font képregény. Nem tudom véletlen-e, de sok már ismert címet ígérnek...

  VálaszTörlés
 8. Van átfedés az ízlésben, ez tény.
  Én örülök, hogy megjelenik, éljen soká, legyenek benne jó képregények, és akkor mindenki jól jár.
  Olvastam, de nem emlékszem, mik lesznek, font, modesty, ilyesmik.
  Corto jó választás, én is a napokban gondolkodtam rajta, hogy belefogok az egyikbe, ki is tettünk a várólistára egy borítós montázst, másnap meg láttam, hogy lesz a FF-ben Corto is.
  Canardo is jó anyag, Spagetti testvéreket meg Zerit lenyomta végig, ha jól emlékszem anno, mostantól lesz papíron is, ez is jó hír.
  A legjobbakat kívánom, és nem egyszerű összeállítani egy ilyen kódexet, már arra gondolok, hogy eldönteni, mi legyen benne, meg mi ne, satöbbi.

  Én továbbra is azt tervezem fordítani, ami nekem tetszik, meglátjuk, sok anyagunk van, ami nem lenne szalonképes papíron, vagy korhatáros lenne, vagy ilyesmi, meglátjuk, senki nem lát a jövőbe (szerencsére)... :)

  VálaszTörlés
 9. Anonymous-t megszólította az írásom...
  Én azon csodálkozom, hogy erre a rengeteg képregényre van fizetőképes kereslet...
  Persze, ha munkatársaimra nézek, van pénzük napi egy doboz cigarettára... Annak árából minden megjelenő képregény megvásárolható, csak győzze az ember tárolni...
  A színes Kockásban pont a Dunai összeesküvők jelent meg és a Campbell sorozat... Mindent újrafordítanak... Mennyi energia...
  A fekete-fehér Kockás számomra ismeretlen képregényeket tartalmaz, bár a Fantom lehetett már magyarul, azokat még nem olvastam. Nagyon komoly rajzok vannak benne. És apró betűs... Nem tudom mekkorák voltak ezek eredetileg, de olyan, mintha le lenne kicsinyítve.

  VálaszTörlés
 10. Képregényt papíron élvezetes olvasni, képernyőn nem annyira.
  A kódexek ára szerintem korrekt, ami nem korrekt, az a bruttó fizetésed, meg a fizetésedből nálad maradó nettó összeg - többek közt.
  A Kockásban sokminden elindult, ami itt olvasható, ez nyilván köszönhető annak is, hogy Zoltánusz atya is rendszeres látogatónk, lapszemléz, és válogat - jó érzékkel.
  A fordításokba beleölendő energia mértéke mindenkinél más, nekem nem annyira jönnek be a Kockás fordításai, de ez mindegy, a saját fordításaimmal sem vagyok soha elégedett, másnak meg tetszenek. A beírás sem világbajnok, néhol elférne egy kis fotóstopp, de abba is bele lehet jönni, elég színvonalas újság ez így is, pár apróbb dolgot leszámítva, a "régi" Kockás tökéletes reinkarnációja, ráadásul az egyetlen kiadvány, amit hajlandó vagyok megvásárolni.
  Fantom volt már magyarul, a semic-es időkben, még album is megjelent (ami az egyik legnagyobb fegyvertény, amit a magyarországi képregénykiadás elmondhat magáról, nem-mainstream-usa-szuperhős-vonalon), a többi sem rossz, HZS-n, és még néhány helyen lehetett találkozni néhányukkal, és vannak olyanok is, amikkel én sem futottam még össze, mindenesetre ígéretes pakknak tűnik, reméljük, lesz sikere, mert ez csak használna az itthon elég szegényes (mihez képest, ugye) képregénykultúrának.
  A méretekről talán Billy atya tud okosakat írni, azokhoz a lovakhoz nem/sem értek :)

  Az biztos, hogy nálunk összehasonlíthatatlanul könnyebb a helyzet, mintha rendszeresen antológiát állítanánk össze különböző anyagokból.
  Így az van, hogy kiteszünk egyet, és ha nem tetszik odébb ballagsz, ha tetszik, letöltöd, de semmiképpen sem kezdesz teljesen parttalan vitába arról, hogy miért nem inkább valami horror van, mert a múltkor az milyen jó volt, meg miért nem Spirou van, vagy nem lehetne Gyíkember vs. Takonyember, meg hasonló oktondi ötletek.
  Az van, amit kiteszünk, és azért, mert az tetszik, és akkor éppen olyan hangulatunk volt.
  Azt látni kell, hogy ez egy hobbi, és kizárólag azért működhet, mert pont belefért az elmúlt hét évben az életvitelünkbe, úgyhogy örülünk a szerencsének - még egy darabig biztosan.
  Ámen.  VálaszTörlés