2015. május 3.

FEHÉR TIGRIS

Nagyon szótlan vagy, Alix Yin Fu... Nem is vagy rá kíváncsi, miért éppen San Francisco-ba utazunk? Nem is érdeklődsz a "Háromszínű Sárkány" után, akivel találkozni fogsz? Vagy, hogy mi lesz a küldetés célja?
Talán válaszolna, ha megkérdezném?
Természetesen nem... Az egyetlen kérdés, amit érdemes lenne feltenned, így hangzik: Mi történik akkor, ha kudarcot vallok?

Tamás atya,   billy
CONRAD: FEHÉR TIGRIS   
              3. rész: Az ötödik gyönyör művészete





15 megjegyzés:

  1. Alix elvtársnő elég nehezen talál példaképet magának. A saját elvtársak mind ugyanarra gondolnak. Csak az idegen elvtársban bízhat...
    Milyen igaz, hogy leveszi a japánról a szemüveget, oszt homályossá válik... :)
    A karrier kezd alakulni...
    Furcsa, hogy minden figura csúnya a maga módján, ki kevésbé, ki jobban..
    A szöveg egészen komoly életbölcsességeket rejt...
    Nagyon szórakoztató volt.
    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem minden figura szép a maga módján :) (vagy legalábbis jellegzetes)
      Egyébként szívesen, és mi köszönjük neked, hogy az IQ teszteket megszégyenítő, hozzászólás ellenőrző lusztrációs-káderező procedúrák ellenére veszed a fáradtságot és írsz pár szót a megjegyzésekbe :)
      Zsiráf, megérdemelnél már valamilyen plusz státuszt.
      De mivelhogy mi ilyen demokratikus kalózoldal vagyunk, rád bízzuk a választást. Nem, nem arról van szó, hogy milyen légy szeretnél lenni, nálunk, farkasok között, nagykutya is lehetsz, csak akarni kell :)
      Mit szeretnél május elseje alkalmából?
      Bizalmas kérés esetén nyugodtan vedd igénybe ingyenes, emelt díjas, non-stop gyóntató vonalunkat, a b...c...kukacgmail...stb-t :)

      Törlés
    2. Lehet az elhanyagolt vikingek albumainak sokasodására is szavazni?
      Utolsó alkalommal a 9 képből 3 hamburgert kellett kiválasztani... :)
      A házi farkasaimat idegesítik a legyek, meg a többi apró zümmögő lény, talán megfogalmazták már a "Halott légy a jó légy" bölcsességet. Pl. a macskák kevésbé szenvedélyesek a legyek kérdésében...

      Törlés
    3. A szavazás az nem státusz :)
      De nem baj, a vikingek is tervbe vannak véve, legfeljebb előrébb hozom.

      Törlés
    4. Hozd-hozd!!!! :-) FARKASE

      Törlés
    5. Oké, hozom :)
      Azért szeretném elmondani, hogy a Thorgal sorozat, ebben a fázisban, már a hanyatlás jeleit produkálja. Mind képileg, mind történetileg. Elég sok bírálat érte a rajzolót, Rosinskit, és az írót, Van Hamme-t, a Thorgal rajongók részéről, hogy a sorozat kezd unalmassá és lapossá válni.
      A huszonharmadik résztől a történet mélyrepülésbe vált, talán egy rész van, ami még hozza az elvárt formát, (hogy melyik, az majd kiderül), de ezt nevezhetnénk az író, Van Hamme, hattyúdalának is. A huszonkilencedik résszel búcsúzik a sorozattól, hogy átadja a stafétát egy más írónak.
      Hogy ezután mi következik, azt most nem akarom részletezni, ha odaérünk akkor majd beszélhetünk róla.
      Ezért is van az, hogy késik a sorozat honosítása, mert őszintén szólva, innentől kínkeserves lesz nekem, mint Thorgal rajongónak, tolmácsolnom Thorgalnak ezt a 'keresztútját'.
      De azért kíváncsi leszek a ti véleményetekre is. Minél többen hozzászóltok majd, annál gyorsabban túl leszünk ezeken az említett részeken. És hogy mi vár az új író által kitalált történetekben? Annyit elmondhatok, hogy le fog esni az állatok :)

      Törlés
    6. Nos, az én kedvemet nem vetted el, azt láttam a neten, h más rajzolta az újabb részeket, de nem ismerem a sztorikat, így kivi lettem, mi is az ábra velük! És mi a pálya a másik viking kalanddal, az Aslakkal? FARKASE

      Törlés
    7. A Thorgalt továbbra is Rosinski rajzolja, csak a huszonkilencedik részben stílust vált és onnantól már festi a képregényt. Mostanára különben a sorozat már négy ágra szakadt, külön sorozatot kapott Kriss de Valnor, azt hiszem, hogy már három rész megjelent is belőle,Thorgal lánya, Louve is saját sorozatban kalandozik, ebből is min. kettő már megjelent, a negyedik ág, Az ifjú Thorgal, pedig visszatér Thorgal gyermekkorába. Ezeket a sorozatokat már mások rajzolják.
      Az Aslak is folytatódni fog :)
      Ebből, ha jól sejtem, még csak három rész készült el.

      Törlés
    8. Igazad van, én a Louve borítókkal s néhány oldallal találkoztam! :-) Utánajártam: Kris de Valnorból és Louve-ből 5-5 rész jelent meg, az ifjú Thorgalból pedig 2. :-) Azt gondoltam, hogy az Aslak nem ilyen nagy múltú, de várom ezt is, azt is! FARKASE

      Törlés
    9. Ha lenne kedved ezeket a részeket fordítani, én szívesen átengedném neked :)
      Beírom, előkészítem, kisuvickolom, fényezem, mert őszintén szólva, nagyon kevés időm van rájuk :)
      Ha csak a mellékszálakat is vállalnád, én vállalnám, hogy őszig, mondjuk szeptember végéig, megcsinálnám a huszonnyolcadik részig a Thorgalt, ahonnan már lehetne indítani Kriss de Valnor mellékvonalat.
      Nos? :)
      Ami az Aslakot illeti, abból csak a második rész áll a rendelkezésemre. Nem kell sietni vele, hagyjuk beéredni :)

      Törlés
    10. Franciából? Nos elég nagy kihívásnak tűnik cc 50 oldalas sztorikat átültetni magyarra. És a mellékszálak is 12 füzet már, az majd 600 oldal. Most had ne ígérjek semmit. Alszok rá 1- et... FARKASE

      Törlés
    11. Nos, 1-et már aludtál rá?...
      Nem egyszerre kell őket lefordítani. És mi az az ötven oldal? :)

      Törlés
    12. Elég döcögős francia tudással igen sok! :-)

      Törlés
    13. Vedd ezt nyelvgyakorlásnak :)
      Az alapokat tudod, az ismeretlen szavakat pedig lefordítja neked a gugli. Nyelvet csak úgy tanulhatsz, ha gyakorolod, ha benne vagy, ha állandóan fejlődsz. Ez egy.
      Kettő: kis célokat csak a kis emberek tűznek maguk elé, ha valamit el akarsz érni, ha ki akarsz tűnni az átlagból, akkor valami átlagon felülit kell mutatnod :D

      Törlés
  2. Én is köszönöm a frissítést! Ami a figurák szépségét illeti szerintem se csúnyák, ha az utcán sétálok velem szembe se csak kimondottan manöken alkatú és ábrázatú személyek közlekednek! Sőt! Bizonyos helyekhez képest e képregény karakterei kimondottan megnyerőek! :-) Ami Zsiráf kolléga státuszemelkedését illeti, kívülállóként én is lelkesen támogatom, szerintem is megérdemli! FARKASE

    VálaszTörlés