2015. október 11.

A NAGY TETEM

-Egy időre most el kell mennem, de nyugodtan nálam maradhat. Ne aggódjék, holnap jön ide egy barátom, és el fogja vinni Magát a benzinkútra.
-Kedves Öntől, Erwan, de mégsem maradhatok a házában egyedül…
-Ne csináljon gondot belőle. De ha szeretne inkább elkísérni a barátomhoz, Cristóhoz…
-Ezt nem hiszem el. Biztos sikerült megértenie, miféle lázálomba csöppentem… Lerobbantam a francia vidék kellős közepén, hajnalban keltem vasárnap, most pedig arról beszélgetünk, hogy mi volna, ha felkeresnénk Hókuszpókot…
-Cristót.
Risek,   billy 
LOISEL - DJIAN - MALLIÉ - LAPIERRE:  A NAGY TETEM
                                                       1. rész: Méhkönnycseppek





5 megjegyzés:

  1. Teljesen életszerű történet. Az első felében, aztán... talán majd kiderül valamelyik folytatásból, hogy minek mi értelme van.
    A leányzónak minden az arcára van írva, a srác viszont csukott könyv...
    Az idegen lények is kellően hasonlóak az emberhez, de eléggé mások. Sőt! Olyan emberi házikóik, falvaik vannak... Egyenesen csinosak...
    Kedves dolog a kis fickóktól, hogy néha magyarul is kifejezik magukat, gondolom a fordító sem értette az anyanyelvüket, ezért nincs feliratozva a saját nyelvű kommunikációjuk.
    A léptékekben vannak ellentmondások, ha a szereplőink le lettek kicsinyítve, akkor honnan akadnak méretükben patakok és fák?
    Kíváncsivá tett a történet, de sajnos ennyi volt a mai adag...
    Valamit nagyon nem értek: a leányzó az első oldalakon láncdohányosnak néz ki, aztán kétszer is eljön az este, és nem is ejt szenvedő szót... Ilyen csodás leszoktató hatása van ennek a világnak? Vagy a főzeteknek, amiket itatnak velük?

    VálaszTörlés
  2. Talán nagyobb visszhangot érdemelt volna a történet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez elmondható több képregényről is :)
      Parádés rajzok, remek történet, sajnos úgy látszik, hogy ez sem elég.

      Törlés
    2. Szerintem is jópofa történet, jó karakterekkel. Végre egy lány akit nem vmi popókirálynőként rajzoltak meg! Azt gondolom, sokan vannak akik nem szívesen kommentelnek, de azért olvassák a sztotikat! Tehát hajrá fiúk, jöhet a folytatás! FARKASE

      Törlés
  3. Érdekes történet, köszönöm.

    VálaszTörlés