2013. augusztus 6.

BAGDADI FALKA

Leszakad az ég!
Áh, hagyd már abba, légy szíves! Ez a nyomorult ég sohasem fog... leszakadni... ah!

SWATura OD

VAUGHAN - HENRICHON: BAGDADI FALKA

15 megjegyzés:

 1. Az a vicces, hogy ez a képregény szerepel már egy másik honlapon, tévesen Bagdad büszkesége címet kapta ott.
  Ha rosszmájú akarok lenni (és az leszek), akkor ebből a képregényből bőven elég egy változat is. Nem arról van szó, hogy rossz lenne, egyszerűen csak nem jó, legalábbis annyira nem, hogy ennyit kelljen vele foglalkozni.
  A rajzok szépek :) mint a Blacksad: kép van, más sincs...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én azért végig olvastam mégy egyszer :)

   Törlés
  2. Repetitio est mater studiorum :)

   Törlés
  3. Szerintem pedig igenis jo kepregeny!Ha nem latsz benne semmit az a te bajod....

   Törlés
  4. Hé, humunfijam, nyugi, ték it frankón ízi, itten ilyen munkában megfáradt, nyugdíjas egyedek olvasgatnak néha képregényeket, amik esetleg talán szórakoztatják őket.

   Nem szükséges óva inteni, tanácsokat adni, vagy le-, föl, vagy félreminősíteni senki tevékenységét, legyen szó akár a stílusáról, akár a felfogásáról, akár a vallásáról, vagy egyéb más személyes beállítottságáról.

   Todmér? Mer leszarom.
   Nem érdekel, hogy ki, miért olvassa, vagy nem olvassa.

   Azt javaslom, te is csak légy egy jólfésült szemlélődő, és igyekezz építő jellegű kritikákat megfogalmazni, ha már indíttatást érzel, ami egyébként dícséretes.

   Ne értsd félre,nem óhajtom degradálni a mindenkori véleményedet, csak nem szeretem, ha belemarnak bármelyik képregényrajongóba (Téged is beleértve).

   maradtam,
   T371

   Törlés
  5. Persze, hogy az én bajom, hogy nem látok benne semmit. El is mondom mi a gondom vele. Maga a koncepció, az alapötlet fenomenális. Hogy egy zárt világból (állatkertből) egy teljesen új és idegen világba (város) pottyannak az állatok, szembesülve az emberi alkotás, környezet és ezzel együtt maga az emberi természet és gondolkodásmód jóságával avagy épp gonoszságával. Egy olyan állat, akinek minden nap mindent a segge alá raktak, most szembesülnie kell a szabadság „kényelmetlen” oldalával. Kár, hogy ezzel kevesebbet foglalkozott az író, pedig rengeteg potenciál lenne benne. Az állatok karakterizálása szörnyű. Kevésbé hihető, hogy oroszlánokról van szó, hiszen teljes mértékben emberi tulajdonságokkal ruházza fel, gondolkodásmódjuk is inkább jellemzően emberien következetes, mintsem az ösztönszerűségre épített. Kontradikcióként viszont bedob néhány emberi fogalmat, amit a már említett következetesség ellenére ismeretlenül hatnak az emberállatok vagy állatemberek (?) számára. Ellenpéldaként fel tudnám hozni Fekete István műveit, játszi könnyedséggel és hihető állatkaraktereket alkotott. A legmélyebb pont mégis a tragikus véget feloldani hivatott erkölcsi felülemelkedés jelentette a számomra, amit az a bizonyos medve legyőzése képviselt. Yet another american idelogical bullshit! De lehet, csak én nem értettem a szimbólumértékét az egésznek, ezért remélem, hogy kifejti majd olyan, aki igenis jó képregénynek tartja. :)

   Törlés
 2. Miért nem mediafire?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bocsánat a kötözködésért, de tőlem full hitelkártya adatokat kért a sendspace, hogy ellenőrizze elmúltam-e 18.

   Törlés
  2. Oda töltötte fel swatura, én csak plusz még a datára tettem. De nem kellene semmi problémának lenni a sendpace-szel, nekem eddig minden simán lejött :)

   Törlés
  3. Ha nem középre kattintasz ahol ez van "Click here to start download from sendspace" kékkel valóban azt csinálja....
   De ha a fenti amúgy relatíve kis betűs kiírásra klikkelsz simán letölthető cbr formátumban, amit ha átnevezel rar-ra kicsomagolhatod!FARKASE

   Törlés
  4. Sejtettem, hogy elrontottam valamit. Köszönöm.

   Törlés
 3. Lehet, hogy ilyen az élet, de mégis minek írni róla?
  Már a fejetlen zsiráf sem tetszett...

  VálaszTörlés
 4. Sziasztok!

  Sajnos törlődött a file. Valamelyikőtök lenne olyan kedves és pótolná?

  Előre is hálásan köszönöm a fáradozását.

  Kellemes hétvégét Mindenkinek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia,
   mediafire-ről újra letölthető.
   Jó szórakozást hozzá, és Neked is kellemes hétvégét :)

   Törlés
 5. Kedves Billy!

  Ezer hálás köszönet a pótlásért.

  A legjobbakat!

  VálaszTörlés