2016. június 30.

AKI LELŐTTE VILLÁM WILL-T

-Ezek itt mind arról álmodoznak, hogy levadásszák. Ha kihívják párbajra, az már önmagában is híressé teszi őket. Ők akarnak lenni azok, akik lelőtték Villám Will-t, érti már? Ezzel meg kell tanulnia együtt élni. A múltjával, a hírnevével, és minden egyes ellenséggel, akit mindez létrehozott. Tudom, hogy megy ez. Maga és én, mi mindketten a fegyvereink által élünk. A végzet ott leselkedik ránk valahol, valami jöttmentnek a pisztolycsövében. Egyre közelebb és közelebb lopózik hozzánk, mígnem egy nap - BUMM! - és a golyó kirepül...
-És maga kicsoda?

Tamás atya,   billy
MATTHIEU BONHOMME: AKI LELŐTTE VILLÁM WILL-T



13 megjegyzés:

  1. Boldog Szülinapot az Oldalnak, és a Készítőknek!
    Ma van?

    VálaszTörlés
  2. Igaza van az indiánnak: a sápadtarcúak tényleg hangosan osonnak.
    Megnyugtató, hogy bárki, bármilyen szörnyű tettet követ el, a vége felirat előtt elnyeri büntetését.
    Hasonlít Villám Will Lucky Luke-ra, de valahogy mégsem ugyanolyan a rajzolata. Mintha nagyobbá vált volna. Vajon csak így sikerült, vagy a szerzői jogok védelmében más?
    A békákra nem figyeltem eléggé. Mit is csináltak a történetben?
    Szórakoztató volt. Köszi!

    A hét maradékában folyamatos ünneplés lesz, napi képregénnyel? Gondolom ez titok, majd megtudom, ha itt az ideje...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen :)
      Annyit elárulhatok, hogy folyamatos ünneplés nem lesz, nem olyan kerek ünnep, de ígérem, hogy a századik születésnapunkon még tűzijáték is lesz.
      A hasonlóság nem véletlen, ezt a kötetet más rajzolta, de található utalás az eredeti rajzolóra is.

      Törlés
  3. Köszi a képregényt!
    Az eredetiben megmaradtak Lucky Luke névnél. Nem lett volna szerencsésebb itt is meghagyni az eredeti nevet, mint a többi képregénynél? Egyébként, nem tud valaki valami háttér információt a képregényről?
    http://www.bedetheque.com/BD-Lucky-Luke-vu-par-Tome-1-L-Homme-qui-tua-Lucky-Luke-276314.html
    További jó munkát és BOLDOG SZÜLINAPOT az oldalnak.

    Üdv: attika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen neked is és mi is köszönjük :)
      Tanakodtunk rajta, hogy mi legyen a neve, és Tamás így döntött, én pedig abszolút egyetértettem vele.

      Törlés
  4. Köszönöm!

    Boldog születésnapot kívánok!

    VálaszTörlés
  5. Azt gondolom, hogy akik Villám Willen szocializálódtak anno az IPM Junior ALFA magazinjában, azoknak nem furcsa a névcsere. :-) Boldog szülinapot az oldalnak, és köszönet a történetért! FARKASE

    VálaszTörlés
  6. Sőt! Talpraesett Tomról is hallottam már. Lehet, hogy ő a fordító? :)

    VálaszTörlés
  7. Mindenekelőtt csatlakoznék mindazokhoz akik boldog születésnapot kívántak az oldalnak és örülök hogy a régi rendszer szellemében ti is elkészítettétek az úgymond 5 éves terveteket a zsinatotokon aminek a léte elvileg garancia a zavartalan működésre az elkövetkezendő években.

    Ami a névválasztást illeti: számomra szintén nem karakteridegen hiszen gyermekkoromban többféle néven is volt szerencsém megismerkedni a figurával: Lucky Luke, Villám Vill no meg Talpraesett Tom néven is olvashattam kalandjait.

    Végezetül a sztori hátteréről. Amennyire tudom ez egyfajta tisztelgés Matthew Bonhomme-tól Morris felé. Egyébként mondhatni forró árú hisz idén jelent meg az első album és további részek készítése is tervben van.

    Végezetül pár szó az alkotó munkásságáról: Ha valaki számára ismerősen csengene Bonhomme neve nem véletlen. Itt az oldalon Anaon márki c. sorozatot ismerhettük meg, míg az egykori Co-Mix oldalán Az értelem kora címre hallgató egyrészesével ismerkedhetett az ember.
    Egyébként nem áll tőle távol a western zsánere sem hiszen Lewis Trondheimmel az írói székben közösen jegyzik a Texas cowboys című szériát.
    Trondheim neve pedig a A Torony Szörnyek spin-off című sztori kapcsán lehet ismerős az avatottak számára amiből az 1 és 5. rész honosított verziója olvasható a C4A-n ill. a fősodor Torony 1. része a Kacsa szíve nyomtatásban is megjelent kis-hazánkban 2005-ben.

    rico74

    VálaszTörlés
  8. Mi is köszönjük, hogy olvassátok a munkáinkat, rico-nak a plusz információkat, és nektek is boldog születésnapot kívánunk, legyen az bármikor :)

    VálaszTörlés
  9. Nemrég olvastam a szerbiai hivatalos kiadást, köszi a magyar forditást!! A névről csak annyit hogy nekem ő Talpraesett Tom volt(újvidéki kiadásokat vettem)

    VálaszTörlés