2019. április 22.

HÚSVÉTI PÉLDABESZÉD











3 megjegyzés:

  1. A szöveg első fele meglehetősen idegen volt számomra, mivel az ősi amerikai sportágnál kevés dolog áll tőlem távolabb... Talán ezért sem tudtam igazán azonosulni a leírtakkal. Izrael népe gondolom közelebb van Amerikához, gondolom erre utal a történet...
    Viszont megleltem a lényeget a szövegben: "A lényeg a lényeg: Tamást végül sikerült meggyőzni...".
    Tamás atya kedvenc csodája a víz borrá változtatása?
    A pergamen alján elhelyezett Billy Comics szivacsmatrica külön is megvásárolható ereklye?
    Más.
    Az igazi húsvéti csoda persze az Airbus A380 pénteki ferihegyi látogatása volt, melyhez sokak minden más tevékenységüket félredobva zarándokoltak el, szívüket elöntötte az áhítat, hogy látták, digitálisan megőrzött képét ereklyeként mutogatják egymásnak, és lelkükben megerősödött a bizonyosság, hogy igenis vannak Csodák.
    Persze ez csak egy kis helyi csoda egy félreeső helyen, máshol hétköznapi és megszokott dolog. Pont úgy, mint a bor, annak ki ritkán él vele: jé, vízből ilyet is lehet készíteni? Bezzeg a kocsmárosnak a világ leghétköznapibb dolga...

    VálaszTörlés
  2. A prédikáció, majdnem teljes egészében, a vasárnapi kora hajnal terméke, mikoris arra ébredtem, hogy megszállt az Úr kegyelme, és elkezdtek sorjázni a gondolatok a fejemben.
    Természetesen rögtön lúdtollat ragadtam, hogy ne menjenek veszendőbe ezek a magvas meglátások, neadjisten, alternatív múltbeli víziók.
    Az ősi amerikák sportága hozzám igen közel áll, ám hangsúlyozom, hogy majdnem REM-fázis-közeli Alfa-állapotban voltam, mikor nem tehettem róla.

    Az én kedvenc csodám, amikor a zemberek nem ölik egymást, például vallási okok miatt.
    Hát, talán ezt majd egy másik univerzumban...

    A pecsét Billy atya találmánya, és annyit tudok, hogy ez a minta konkrétan bőrön is megtalálható - így válik egészen hitelessé.
    Ez a lilientálizmus, ez az ördöngős szerkezet, ami jóval nehezebb a levegőnél, és mégis lebeg az égben, így kísértve az Urat, már járt ebben a városban.
    Ezennel meggyónom, hogy nem csak hogy láttam, de még be is járhattam volna bűnös helyiségeit, de erős maradtam, és elutasítottam a Sátánt, nemet mondtam a kísértésre.
    Sokkal helyesebbnek tartom, ha szamárháton, vagy ökrösszekéren közlekedik az ember gyermeke, mint egy ilyen hatalmas, gazdaságtalan, hatásvadász, és környezetre káros fenevadon, kinek száma A háromszáznyolcvan, és figyeljük meg, hogy ez csak alig kevesebb, mint az A666!

    Az én véleményem, hogy a haladást nem az égben kell keresni, vagy az űrben, hanem előbb tán rendbe kellene tenni a saját bolygónkat, mielőtt más helyeket is összeszarnánk - khm, bocsánat, kissé elragadtattam magam.

    A bor örök, és abban van az igazság. Annyival egészíteném ki, hogy ugyanez áll a szűretlen búzára is. Egyáltalán, ezekre a természetes lefolyású alkímiákra (hm, nem biztos, hogy korábban volt ilyen kifejezés).

    VálaszTörlés
  3. A harcos környezetvédőnek ajánlom:
    https://moly.hu/konyvek/stan-steiner-szegeny-sapadtarcu
    Szerintem már úgyis véglegesen el van rontva minden, remélem új életet ezen a bolygón már nem kell kezdenem. Hálásnak kell lennem, hogy most élhetek, mert a jövő rémétől eltekintve minden sokkal jobb, mint a múltban...
    Repülők:
    Douglas Adams a Galaxis útikalauz stopposoknak című művében értekezett arról (ha jól emlékszem), hogy A és B pont közti oda-vissza száguldozás milyen értelmetlennek tűnik a kettő közti C pontból szemlélve. (Az író halálának oka emlékeim szerint alkohol túladagolás, tehát figyelemre méltó gondolkodóról van szó.)
    Orson Scott Card a Végjáték című művében említi, hogy "Az emberek mindig mennek. Mindig. Mindig azt hiszik, hogy jobb életük lehet, mint a régi világban."
    Vagyis a világ ilyen és kész... Ha az emberek képesek lennének otthon ülni, akkor nem szálldosnának a repülők...
    Ja. Nem is merek belegondolni, mit prédikálna ki Tamás atya egy Boeing 787-ről, mely Budapestről felváltva New York-ba és Chicago-ba repked... :)
    Láttam ma véletlenül egy An-26-ot felszállni. Csak egy 6-os van a nevében, de mégis "pokoli" zajt csinált...
    Tamás atya biztosan büszke rám, az egyetlen közlekedési eszköz melyet én szoktam irányítani egy drótszamár. Persze távolabbra a közösséggel együtt utazom sínen vagy úton, de ezek a járművek akkor sem állnak meg, ha én nem utaznék velük...
    Egyszer befizettem magam, és beültem egy Tu-154 kapitányi székébe. Van itt egy múzeum, régen Emlékpark volt a neve, de onnan már nem repül semmi sehova...
    Ennyit a repülésről... Bár az egészet én csak a csodák, a hit, az ereklyék meg hasonló gondolatok helyi megnyilvánulásával kapcsolatban hoztam fel.
    Béke:
    Jobbára megvan. Itten... Hogy máshol mi van, az más történet. Messziről közvetítő hírműsor hihetetlen dolgokat mond. Jó is, hogy mindig messze van, bár nemrég volt közel is..., de itt szerencsére nem. Az emberek közti békétlenség egy másik kategória, de általában így vagy úgy kezelhető...
    A Coolcomics oldalon A Skorpió című mű legújabb albumában felfedték a Templomosok titkát, mely számomra egészen megdöbbentő volt...

    VálaszTörlés