2020. április 13.








5 megjegyzés:

  1. Tudom, a politikai szimpátia a legteljesebb magánügy, de Tamás atya adott voksot a Kétfarkú kutyapártnak? Mert a választásik programjuk egyik alappillére akár megvalósítható is lehetne: az ingyen sör.
    Más. Ezt olvastam a hétvégén: https://index.hu/tudomany/til/2020/04/11/tortenelem_kozepkor_szerzetesek_habzsolas_tuleves/
    Tamás atya is szemérmesen kerüli az evés gondolatát írásában. Ha jól rémlik, Jézus is evésre invitálta meg híveit (halak, kenyerek), nem sörözésre... Bezzeg az Utolsó vacsora képen italok is helyet kaptak, bár ki tudja való-e a kép ábrázolása...
    A sör viszont teljes értékű tápláléknak tekinthető, ahogy a folyékony kenyér beceneve mutatja?
    Szóval a zűrzavaros gondolatok újabb igazságokat megvilágító prédikációkra szomjaznak... Szomjazni nem jó, ezt ki érezhetné át jobban Tamás atyánál?

    VálaszTörlés
  2. Az "ingyen sör", az egy utó-pia, aminek választási programban történő alkalmazása egy szimbólum.
    Természetesen lehetne ezt tovább boncolgatni, de jól mondod, egyrészt magánügy, másrészt nem befolyásolja döntően a kódexek kiválasztását, sem az azokon való munkát, sem a közzétételük gyakoriságát, sem azt, hogy éppen milyen világpolitikai történéssel zuhan éppenpont egy szólamba a téma, vagy az egyes szereplők néhány megnyilvánulása.
    Nem tudom, érthető-e.
    Többször észrevettem, hogy véletlenül egybecseng az aktuálpolitikai eseményekkel egyik-másik kódex pár szituációja - neadjisten - mondata.
    Ez nem szándékos törekvés eredménye, akármennyire is hihetetlenül hangzik.
    Noszóval, s végszóként: az ingyen sör intézményét üdvözölném, de csak abban az esetben, ha lenne mindenféle fajta, mert ha csak egyfajta lenne ingyen, azonnal ráhorgadnának az örök elégedetlen, finnyás, kakán is csomót kereső, és még sorolhatnám-milyen alakok, és feszültségeket szítanának a békésen szűrő barátok között, klikkesednének, és ennek előbb-utóbb seggberúgás lenne a vége, ami után persze méltatlankodnának, és elnyomásról papolnának.
    Úgyhogy ez vékony jég, Zsiráf testvér, nagyon vékony.

    Az evés gondolatvilága nem áll tőlem távol, habár ehhez nincs köze Urunk asztalfoglalásának, és fotósok és/vagy gyorsfestők jelenlétében elköltött PR-vacsorájának, amely - mint utóbb kiderült - nemhogy az első, hanem egyenesen az utolsó is volt, és tekinthető egy rövid, ám annál jelentékenyebb pályafutás méltó lezárásának, amolyan díjátadó ceremóniának, minek keretében a jelenlévők testközelben fogyaszthatták el a főhősünk testét, majd vérét, jóllehet, más formában, mint ahogyan arról az egyszeri pápua-új-guineai rezidens fantáziál, mert - láss csodát! - ez is egy szimbólum.
    Igaz, elvileg vannak szintek, például a hal, az oké, de a kenyér, az nem annyira, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy ilyesmire az utóbbi időben odafigyelek, az apollói testalkattal tornagyakorlatokat végző, romszálkás Tamás atya képe egy régen letűnt kor múló ködébe vész, és akkor még nem is voltam közveszélyesen költői, sőt, kifejezetten enyhén fogalmaztam.
    Őszintén szólva nem értem, hogy miért ennyire mostohagyerek a sör, a Szentírásban.
    Pedig már az ókori Egyiptomban is voltak értelmes emberek, akik ismerték ezt a varázslatot, habár az érthető, hogy a titkot féltékenyen őrizték, nehogy kevesebb jusson a főzőmesternek, ezzel magyarázható, hogy nincsenek feljegyzések a témában, receptek, módszertan, et cetera - hogy latinul is beszéljünk egy kicsit.
    Azt hiszem, jelenleg ennyit tudok gyors összefoglaló gyanánt elővezetni a témáról, remélem, egyelőre elég lesz, gyors segélynek.
    Arhen

    VálaszTörlés
  3. Azért egy "ellenállt"-at még így utólag el bírnánk viselni - kvázi javításként mindannyian -, habár kezdünk megfittyedni, és már lóg a fejünk, mint a gipszkecskének, és lehet az is, hogy már mindegy.
    Halten

    VálaszTörlés
  4. A prédimicsodára regélnék... regálnék... szóval aztat mondanám hogy... egyet vagy kettőt kell hogy értsek az előttem szólóval.
    Vagyis sört mindenkinek! HUKK!

    VálaszTörlés
  5. Ahogy írva van, testvérem, és Urbán: Márk 50:22 - Hozzatok sört, mert elfogyott!
    Tiszteltessék-áldassék-felmagasztaltassék!

    VálaszTörlés