2021. április 4.

 

 

 


6 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen a képregények honosítását, közzétételét, és én is
    Kellemes Húsvéti Ünnepet kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Jó hallani, hogy a képregénynek álcázott zsoltárokat fordítgató Tamás atya elijesztette az Ördögöt, aki így a lelke nélkül volt kénytelen távozni. E tény hosszú életet vetít előre, mivel gyanítom Isten mellett sem tartanak fenn helyet, érkezésére számítva. Esetleg lehetne még a Walhallában próbálkozni, de lehet, hogy azt a helyet érdeklődés hiányában már meg is szüntették. Bezzeg a mohamedán Paradicsomban hiába van hely, az elfogyasztott alkoholos italok mennyisége, és onnan nézve hitetlen státusza lehetetlenné teszi a befogadását. Vagyis marad nékünk Ő, mint egy helyi Connor Macleod, míg mi itt nem hagyjuk...
    A maszk viselési fegyelemmel apróbb problémák vannak. Autóban ugyebár nem kell. Ha kiszállunk az autóból, és megteszünk legalább 2 lépést, az már sporttevékenységnek minősül, így akkor sem kell. Szóval az előny a hátrány: a viharos szél innen elviszi messzire a vírust, de ha az itt és a messze fogalmakat megcseréljük, akkor hozza.
    A maszk egyébként már szinte hozzám is nőtt, így már akkor megfogadtam Tamás atya iránymutatását, mikor még meg sem fogalmazódott benne. Tavaly ilyenkor munkahelyem kapott viselkedésem ürügyén egy levelet egy doktornénitől, "mindmeghalunk" témában. Még mind megvagyunk, megannyi bűnös lélek, az van ránk kimérve, hogy e bolygón szenvedjünk. Nagyon régen leírta Hubbard próféta, hogy e bolygót börtönnek teremtették.
    Visszatekintvén az elmúlt hónapokra, elégedetten állapítom meg, hogy túléltük a telet. A tavasztól és a nyártól tapasztalataink szerint félni nem kell. Idővel persze jön újabb ősz és tél. Eddig ezektől félni nem kellett, de a világ változik, így kívánom, hogy mindenki, ki e prédikációt olvasta, erőben és egészségben olvassa a jövő évit is. Az persze axióma, hogy lesz jövő évi prédikáció Tamás atya által pergamenre vetve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szokatlanul filozófikus hangulatba kerültél, Zsiráf testvér, iszol te rendesen?
      A vírustól függetlenül is maszkban kéne tenyésznünk mindenhol, vagy a légszennyezés mértéke, vagy az egyébként is jelen lévő fertőzésveszély miatt, vagy azért, hogy ne ismerjenek fel a hívek, mikor közterületen térítünk.
      Hogy mit hoz a jövő, arról szerencsére fogalmunk sincs, így még az is benne van az ördög bibliájában, hogy nem lesz semmilyen köszöntő jövőre.
      Ez ugyanolyan, mint a Billy Comics létezése előtti kor, ezért is írják úgy: "B.C."
      Ki gondolta volna annak idején, hogy lesz valaha egy ilyen nevű jászol?
      Még maga Billy atya sem gondolta, amíg színjózan volt!
      Az alapítás ötlete azután hatalmasodott el rajta, miután bontott.
      Úgyhogy még ezt sem nevezhetjük "axiómának" - habár tudok róla, hogy létezik ilyen betegség, azért az ilyen alap dolgokkal tisztában vagyok.
      Habár igaz, hogy nem tudhatjuk a jövőt, azért tervezni lehet, ebben tökéletesen igazad van, és abban is, hogy a világ változik.
      Mi változunk vajon? Talán igen. Remélem, változunk, és azt is, hogy előnyünkre :)
      Ámen

      Törlés
    2. A Billy Comics létezése előtti éveket nem BBC előtaggal kell ellátni? :)
      Nem is emlékszem, mikor fogyasztottam utoljára alkoholt. Vagyis emlékszem bizonyos eseményekre, de nem tudom kiválasztani közülük az utolsót...

      Törlés
    3. Igen, eltévesztettem, valóban így írjuk helyesen: "BBC", habár néhol a hangzatosabb "BBQ"-t használják.

      Nohát, pontosan így szokott velem is történni, nem emlékszem az eseményre, és fogalmam sincs, melyik volt az utolsó. Stimmel.

      Törlés