2016. május 22.

PELIKÁN PROTOKOLL

-Mik a hírek, Dr. Kresse?
-Elég gyorsan haladunk, és az első körben összegyűjtött adatok rendkívül biztatóak. Azonban kétlem, hogy egy éven belül megbízható eredményekkel tudunk szolgálni...
-Annyi időnk nincs, Kresse. Kíméljen meg a halandzsától, és kezdjen hozzá! A rendelkezésére bocsátottuk a legjobb eszközöket. Nem mondhat csődöt!

Tamás atya,   billy
MARAZANO - PONZIO: PELIKÁN PROTOKOLL
                                 Első fázis



5 megjegyzés:

  1. Hááát... Nem is tudom mit gondoljak.
    Ha itt lenne a folytatás, akkor olvasnék tovább, mert kíváncsi vagyok...
    Viszont annyira kevésnek tűnik, ami kiderült a történetből... Lehet, hogy a sok szereplő miatt tűnik így.
    Talán egyszer a miértre is fény derül... Vagyis mi alapján lett kiválasztva honosításra?
    Félévkor talán lesz belőle újabb rész...

    VálaszTörlés
  2. Éppen a titokzatosságában rejlik az ereje.
    Köztünk szólva, én is kíváncsi vagyok, úgyhogy ha letudtuk az aktuális nagykörmenetet, visszatérünk a második résszel. Lesznek újdonságok, és régi ismerősök is, szokás szerint, ahogy azt egy rendes kódextárban joggal várhatja el az egyszeri barát, nővér, esetleg anya, illetve atya.
    Távozzunk békével.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nagykörmenet Úrnapjára, vagyis most vasárnapra vonatkozik?
      Tehát jövő hét vasárnap folytatás?

      Törlés
    2. Nem, fiam.
      A "nagykörmenet" kifejezés, az ehelyütt, az egyes kódexek sorrendben történő kiállítására vonatkozik, természetesen, miután latinból lefordíttatott, és Billy testvér által díszes iniciálékkal elláttatott. Most pedig néhány szó, melyekben kevesebb, mint tizenhárom "t"-betű van...
      "Nagykörmenet"-nek nevezzük itt az apátságban azt a körforgást, aminek keretében válogatunk, átnézünk, reparálunk, majd a kellően végiggondolt döntés után kiállítjuk a kódexeinket. Látnotok kell, testvérek, hogy ez egy igen felelősségteljes munka, hiszen közösségünk ezek által épül lélekben. Az ilyesmit nem lehet elsietni.
      Ámen.

      Törlés
  3. Nem tudom hova tenni a történetet! Ez gondolom egy olyan képregény, ahol majd az utolsó résszel áll össze az egész! Mindenesetre igényes kivitelezésű. Várom a folytatást!
    ntglaci

    VálaszTörlés