2016. október 2.

PELIKÁN PROTOKOLL

-A "megbízottak" megtehetnek bármit, és mindent, akármi is adódjon az úgynevezett "kísérleteik" során. A feladatuk a megfigyelés és a jelentés.
-És a miénk micsoda?
-A miénk az, hogy kérdés nélkül kövessük az instrukciókat. Akármi is történjen itt, abban biztos lehetsz, hogy része a kurva "eljárásuknak".
Tamás atya,   billy
MARAZANO - PONZIO:  PELIKÁN PROTOKOLL                           
                                 Második fázis





 

12 megjegyzés:

  1. Nem szép történet, de vannak benne meglepetések... Sőt! Olvasnám a folytatást...
    Az 56. oldal ellentmondásosnak tűnik, 12. egységről beszélnek, az számítógép unit 13 néven emlegeti, aztán a 12-es cellába dugják... Az előző részben azt emlegetik, hogy 12 embert nevezett meg a számítógép, de utána a sétán 11-et keresnek...
    Idővel mindenre fény derül? De oly sok folytatást várunk és oly kevés hét van hátra az évből... Biztató, hogy jövőre is lesz év...
    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem az alkotók is elveszítik néha a fonalat, én legalábbis igyekeztem pontosan azt fordítani, amit írtak (hátha tényleg utólag értelmet kap), mindenesetre kódexfordítói pályafutásom legnagyobb kihívása ez a sorozat, az kétségtelen.
      Ennyi szociálpszichológiai fogalombontogatással legfeljebb valami felsőoktatási intézményben lehet találkozni. Hiába, ez a vudutudomány már csak ilyen kerékpár...
      Örülünk, ha tetszett.

      Törlés
    2. Tehát nem valószínű az idei befejeződés?
      Esetleg beelőzhet Blake és Mortimer?

      Törlés
  2. Ez nagyban függ a többi folyamatban lévő munkától is, mivel Phillip és Francis atyák egy egyrészes kalandja is alsó hangon háromszor annyi időt vesz igénybe, mint egy "rendes" kódex, így, amennyiben elkészül időközben egy másik, nem kell böjtölni a B&M következő részéig.
    A pelikános ügyeinket tekintve még két rész hátra van, de már dörömböl Hannibál atya, illetve Alix nővér, Dédé testvér, meg még páran, akik eddig vártak a sorukra. Nem hinném, hogy idén befejeződik, de már mindannyian láttunk varjún karórát.
    Annyi bizonyos, hogy megérnek majd egy misét. Némelyek többet is.
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Mivel Phillip és Francis atyák egy egyrészes kalandja is alsó hangon háromszor annyi időt vesz igénybe, mint egy "rendes" kódex" viszont talán a híveknek is egy ünnepi körmenethez hasonló boldogság önti el tőle a szívét, mert egy három részes kaland befejezése esedékes, ha nem tévedek.
      Természetesen a dörömbölőknek is megszavazok néhány bebocsájtást...
      A Rendhez mostanság csatlakozott új kódexmásoló atyák is biztosan készülnek valamivel...

      Törlés
  3. Mikor Tamásnak visszaküldtem a beírt képregényt, megjegyeztem, hogy ez egy olyan brutális mese, hogy ha nem én írnám be, ilyesmit nem is olvasnék :)
    Nem arról van szó, hogy a vér patakokban folyik, meg hasonló...
    (...de nem akarom lelőni a poént sem...)
    Tulajdonképpen csak azt akarom mondani, hogy utánaolvastam a wikin, és rá kellett döbbennem, hogy a valóság sokkal, de sokkal rosszabb is lehet, mint ez a történet.
    Van egy link a képregényben, akit érdekel olvassa el, és ne hagyja ki az odavágó linkeket sem. Én napok óta ezeken agyalok.
    Különben már engem is nagyon érdekel a vége :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kifejtenéd, hogy min agyalsz? És miért...?
      A 11-ből ketten hiányoztak komolyabban másoknak, és ketten érintőlegesen a történet szerint? Jó arány, nem? Én sem hiányoznék túlságosan, ha eltűnnék...

      Törlés
    2. Na, ez utóbbi egyértelműen nem igaz. De nem is lenne életszerű.
      Gondolj bele, Zsiráf testvér, megjelenik a Pelikán befejező része, és te nem szólsz semmit?? Ehh, azonnal megkerestetném a koordinátáidat A.D.A.M. atyával, hogy attól koldulnál.

      Törlés
    3. Félreértetted, nem a képregényben történteken agyaltam, hanem azon, amit a wikin olvastam ezekkel kapcsolatban. Olvasd el az Asch-kísérletet, a Milgram-kísérletet és a stanfordi börtönkísérletet. Ezek után már el lehet gondolkodni, hogy mi lakozik egy átlagos ember lelke mélyén :)

      Törlés
    4. Jó olvasni, hogy Tamás atya ennyire ragaszkodik szerény személyemhez. Lehet, hogy igyekszem mindig az első padsorba tolakodni misén, de sosem gondolok arra, hogy a többiek látják-e rendesen mögülem a kiállított kódexeket...

      Törlés
  4. Ha már várható képregények előkerültek Thorgal is várható idén? Nekem is ketté állt a fülem a Pelikántól ,de engem is most már érdekel a végkifejlet.A grafikája meg nagyon szép.A fordító előtt le a kalappal!

    Üdv: Babrafax

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát... ami ezt a fordítást illeti, szerintem majdnem felér egy szakdolgozattal :)
      Ami pedig a Thorgalt illeti, őszintén szólva elment tőle a kedvem. Már az előző rész is elég silány volt, de a következők, talán egy kivétellel, még ennél is lejjebb mennek.
      Nem ígérek semmit. Majd meglátjuk :)

      Törlés