2021. január 17.

AZ IFJÚ BLUEBERRY

 

-Tudod, hogy nem szeretem, mikor az a semmirekellő errefelé lopja a napot és mindig körülötted legyeskedik.

-De, papa, ő elég jó partinak számít. Hiszen Redwood örököse! Ráadásul a legjobb lovas és a legügyesebb táncos az egész megyében!

Tamás atya,   billy

CHARLIER - MOEBIUS:  AZ IFJÚ BLUEBERRY

                                 1. rész: Blueberry titka

(mediafire)

 
 

7 megjegyzés:

 1. Szerintem kiábrándító leszek.
  A Cool Comics-on már a 13. albumnál tartanak. És 2015-ben készült az a 13., szóval szerintem az egész sorozat készen pihen valahol, a megfelelő ünnepnapokra várva, hogy megosszák velünk...
  Viszont meglepetést okoztatok. Januárban nem szokott frissítés érkezni. Miben más ez a január?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, őő... Az az igazság, hogy nemigen szoktam tájékozódni, még annyira sem, mint Billy atyátok. Tizenhárom album az ifjú Blueberryből? Hm, szép teljesítmény, le a kalappal! Nos, nem olyan nagy baj, hogy más egyházmegyében is van Blueberry, ennek a pasasnak a kalandjait nem lehet elégszer feldolgozni. A mostani résznek van kortárs aktualitása, azért ugrottam rá szinte azonnal, de sebaj, vannak még ezen kívül is más - hasonlóan szomorú - aktualitások, amikkel kapcsolatban szintén dolgozunk kódexeken. Egyáltalán nem baj, hogy értesítettél, én arra biztatlak, hogy továbbra is nyitott szemmel járj, a tudás - hatalom. Ámen.

   Törlés
  2. Jaigen, a kérdésre válaszolva, annyiban más, hogy most frissítettünk egyet, egyébként ugyanaz a hideg, fagyos, havas, szürke, mint szokott lenni :)
   Fontos a kiszámíthatatlanság. Jót tesz szinte mindennek, a hangulatnak, a motivációnak, az érdeklődésnek, a kreativitásnak, a kódexolvasási élménynek, és még sorolhatnám. Csak egy hirtelen jött ötlet volt, de Billy atyát nem olyan könnyű ám zavarba hozni, így aztán csípőből reagált a felvetésre :)

   Törlés
  3. Mi az aktualitás?
   Virágszedés? :)
   Lánykérés?
   Rabszolgaság?
   Polgárháború közelsége?
   A vezér kardja? (A Cool Comics-on egy hozzászólásban valaki a Szűz kardjáról írogatott... :) )
   Sikkasztás?
   Árulás?
   Tűzvész?
   Menekülés?
   "Élva vagy halva"? (betű szerinti idézet Tamás atyától)
   Katonai szolgálat?

   Törlés
  4. Természetesen, az "élva , vagy alva" adja az apró popót! Látod, Zsiráf testvér, milyen igazságunk van akkor, mikor a nyitott szemmel való járásra buzdítjuk híveinket!

   Törlés
 2. Ennek van folytatása? http://billy-comics.blogspot.com/2020/01/marshal-blueberry.html
  Mondjuk most derengett fel, hogy valamikor volt ilyen is. Egy másik világban, mikor még a maszkot viselőre ferde szemmel néztünk...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Van bizony. Ha jól emlékszem, 4 rész készült ebből a vance-es fajtából.

   Törlés