2023. október 29.

A JOLLY ROGER CSATAHAJÓ

 

-Mit is kérdezett az imént, parancsnok?

-Azt, hogy az úgynevezett "lázadás" dacára, a kezünkben tartjuk az eseményeket, vagy nem?

-Őő... nem... nem igazán.

Tamás atya,   billy

RUNBERG - MONTLLÓ: A JOLLY ROGER CSATAHAJÓ 1. rész

(mediafire)

 
 

5 megjegyzés:

 1. Köszi. Ez nekem is meglepetés. Még nem olvastam el a képregényt, de számomra Runberg neve garancia a jó történetre. A "Hódítások"-at (Conquests) is nagyon szerettem fordítani, ennek meg a Zaroff 1. és 2. részének a képi világa nagyon szépen kidolgozott, Miville-Deschénesnek köszönhetően. Néhány napja végeztem a Zaroff 2. részének fordításával, amit szintén Runberg írt, ezért rákerestem, miket írt még ezért a "Jolly Roger" egyből ismerős volt. Meg a Stig Larsson Millenium trilógiája, bár ott csak forgatókönyv író volt ha jól tudom. A Zaroff 2. részét úgy fejezte be, hogy egy újabb izgalmas folytatásra, folytatásokra lehet számítani.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívesen! Jómagam nem ismerem ezeket a műveket, de úgy vagyok vele, mint te, ha a szerzők más munkái tetszettek, akkor ezek sem lehetnek rosszak.
   Véletlenül botlottam bele Billy atya antikváriumában, de azonnal kiválasztottam többek között ezt is.

   Törlés
 2. Sok-sok C25-OH tartalmú folyadékot kívánok ajándékba!
  Hiszen tegnap volt annak a rabbinak a szülinapja, melyet az azt követőkét napon is szokás ünnepelni, hogy mindenkivel legyen idő koccintani ezen alkalomból. Mert ez fontos...
  A frissen született még nem rabbi, de Megváltó, is kapott ajándékokat, talán mi is azért ajándékozunk meg másokat,hogy alkalomadtán megváltsanak mindet... Vagy csak azért mert jólesik?
  Zűrzavarosak a gondolataim, de talán közeleg a prédikáció megjelenése, mely mindent megvilágosít, mindenkit felköszönt, és utat mutat az előttünk álló hónapok nehézségeinek legyőzésében...
  Békét, Boldogságot Mindenkinek!

  VálaszTörlés
 3. Az erő van veled, Zsiráf mester :)
  Neked is, és mindenkinek bort, búzát, békességet kívánok.

  VálaszTörlés