2020. június 14.

DR. WATSON

-A golyó, amit akkor kaptam, eltörte a csontom, és a kulcscsont alatti artériát is megsértette! De sehol egy seb! Teljesen sértetlen! Ez nem lehet! Mégis halott lennék?
-Watson, nyugodjon meg. Lélegezzen... koncentráljon... mindig van valamilyen racionális magyarázat! Mi a legutolsó emléke, mielőtt magához tért?
-Rálőttem az indiai fickóra... de meg sem rezzent.
Tamás atya,   billy

BETBEDER - PEROVIC:  DR. WATSON
                                     A hiányzó láncszem  2/2






4 megjegyzés:

  1. Hááát...
    Dr. Watson azt álmodja, hogy volt katona? A ravaszok közt ő a legravaszabb, mert saját nevén szolgál, ahol mindenki álnéven... Így senki sem tudja, mi lehet az igazi neve...
    Watson mindig rossz következtetéseket volt le, ezért is volt Sherlock Holmes olyan zseniális mellette. Talán Watson ezért is okozta Holmes halálát, mert zavarta a tökéletessége...
    Holmes létezését mi sem bizonyítja jobban, mint, mint Arthur Conan Doyle lovagi rangja...
    Persze utólag mindenféle népek mindenfélét összeírnak, használva a jól bejáratott neveket, így keresve meg a sörre, autóra, lakásra, neadjisten nyaralóra valót...
    Mivel nem csak ők álmodoznak, hanem én is (pl. olvasás közben), ezért nem ítélem el őket. Mintha Carl Sagan írta volna az Éden sárkányaian, hogy az álmodás a túlélésünk egyik titka...
    Szóval többet vártam a történettől, de csalódásomat kompenzálja a fordulatos cselekmény, a mindentudó katona Sherlock Holmes, és a sok bölcsesség, melyet egyszer tán ki is elemzek benne.
    Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Őő... szerintem nem. Watson volt katona. A gond az, a baráti köre szerint, hogy egy csomó mindent azóta elképzel (tehát nem álmodik - ez lenne a jobbik eset), és az általa kitalált figurák körében tengeti az életét, miközben néha Sherlock Holmes-ként tevékenykedik, az ismerősei legnagyobb rémületére - ellenben zseniálisan.
    Nomost, ezeknek az embereknek egyszer csak tele lesz a púpja azzal, hogy Watson sűrűn nyom egy Sherlock Holmes-ot, és szólnak neki, hogy Holmes meghalt.
    Ettől Watson kicsit leül a sarokba, ami nem csoda, hiszen eddig ő volt SH, most meg itt szólnak, hogy ez a pasas már nem él.
    Mit lehet tenni?
    Lehet nem elhinni, és Watson ezt az utat választja, mire a "Save Dr.Watson" - nevű társaság úgy dönt, hogy szembesíti a szerencsétlent az agyviharának nemlétező szereplőivel, és megjáratják a dokit egy kalandban, ami a fantázia, és a valóban megtörtént dolgok határmezsgyéjén (hm, nem rossz, Atyám) lavírozik több-kevesebb sikerrel, amely során Watson jóformán újraéli az emlékeit, a megtörténteket épp úgy, mint az általa utólag kitaláltakat.
    A végén pedig egy trauma során - a pszihomókus reményei szerint - gyógyultan távozik.
    Azonban nem véletlenül csillogtatott holmes-i képességeket a fickó, "túljár" a szövetkezet eszén, és azt mondja, oké, akkor legyen nyugi, higgyétek csak azt, hogy összejött, de én tudom, mi a frankó, de az általános béke fenntartása érdekében játszom a hülyét, és úgy csinálok, mintha Holmes nem létezne - holott majd én szépen azért életben tartom (kvázi - magamban), és folytatom a munkásságát.
    Dióhéjban.

    Most ha sikerült teljesen félreértenem az egész művet, ne kövezzetek meg.
    Legalábbis addig nem dobhat el senki egy követ sem, míg bele nem fújok a sípba.
    Áldassék.

    VálaszTörlés
  3. Nem dobáljuk kővel Tamás atyát!
    Micsoda dolog lenne már az?
    Inkább adjunk neki sok sört!
    Legyen szép napotok!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, Fiam, hidd el, mindig jó érzéssel tölt meg(!), mikor ilyen világos gondolatoktól űzött gyermek veti ránk szebb jövőben bízó orcáját.
    Neked is szép napot - ha még van belőle eszmélettel, s máramennyiben, tessék-lássék.
    Ábend

    VálaszTörlés