2024. február 25.

ESTEBAN

 

-Éhen halok, Choppers! Halljuk, mit kotyvasztottál?

-Nem nagyon van mit kotyvasztani, mert alig van nyersanyag a konyhán. Ezért csökkenteni kell a fejadagokat és a maradékot is tartósítanunk kell.

-Hogyan? Máris?

-Ez a kapitány parancsa!

Tamás atya,   billy

BONHOMME:  ESTEBAN

                    3. rész:  Túlélés

(mediafire)


7 megjegyzés:

 1. Nem is tudom... A történet kicsit megkérdőjelezi a tenger-ész szó értelmét...
  2 év alatt matrózból kapitánnyá válni... azt mondanám, ehhez komoly hátszél :) kell...
  Már tudjuk, mit keres Esteban azon a hajón...
  És... Jó, hogy akkora rumli van a csónakon, hogy kötelek lógnak a vízbe, mert egyébként ez lett volna az utolsó rész...
  Ja... Hogy ebből még mi lesz?
  Kalandos volt, az kétségtelen...
  Köszi!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hogy mit keres a hajón, azt régóta tudjuk, azt nem tudtuk, hogy miért pont erre a hajóra jelentkezett - ezt tudtuk meg ebben az epizódban.
   Két év lehet, hogy kevés, bár akkoriban biztos másképpen telt az idő egy ilyen hajón, talán elég volt néhány jó döntés válsághelyzetben ahhoz, hogy a legénység megszavazza a bizalmat a leköszönő kapitány helyére, nem tudom. Szívesen, örülünk hogy tetszett!

   Törlés
 2. A tavaly szeptember 3-i képregény első néhány oldala benne vagyon a legújabb Kockásban. Bár nekik nem sikerült lefordítani a címet, talán úgy gondolták, hogy ennyit minden nyugatra vándorló tud angolul... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem láttam. Bár néha belepörgetek, de ez elkerülte a figyelmemet, azokat szoktam megvenni, amiben egész sztorik vannak egyben. Melyikre gondolsz?

   Törlés
  2. Kockás 125. Go west young man. Az első 7 oldal.
   Akkor a több újságba szétosztott Valerian történeteknek esélyük sincs?
   Tamás atyát a technika ismét álcázta? :)

   Törlés
  3. Ahh, értem! Hát, a Go West amúgyis több sztori, szóval lehet, hogy a hét oldalba belefért az első epizód, már nem emlékszem pontosan, hogy milyen felosztása volt annak a kódexnek.
   Valerian nekem nem a szívügyem, párat olvastam, a rajzok tetszettek, a sztorikkal sincs nagy gond, de mégsem ütött rajtam akkorát valamiért, de nem rossz anyag, vegyétek és egyétek! :)
   Sosem veszem észre, mikor álcáz a technicus, ha Billy atya nem említené, hogy az én fordításom írta be, észre se venném, csak csettintenék, hogy hű, milyen kafa kis kódex ez!... :D:D

   Törlés
  4. Az előző(?) Valerian szerintem nagyon jó volt, ahol a múltba küldött szonda segítségével tulajdonjogot formáltak az egész Földre, meg minden lakójára, de különösen egyre...

   Törlés