2018. november 11.

RIC HOCHET

Valahol, egy idegen országban, az éjszaka sötétjében a rendőrség embervadászathoz készülődik. Bourdon felügyelő és Ric Hochet a helyi hatóságok munkáját segítve egy Angyal nevű korzikai bűnözőt próbálnak sarokba szorítani, akit a hatóságok fegyveres rablások elkövetése miatt keresnek. Kezdetét veszi a különös történet, amely utóbb a Hóhérról válik majd hírhedtté.

Risek,   billy
TIBET - DUCHATEAU: JÁTSZMA A HÓHÉR ELLEN







14 megjegyzés:

  1. Nagyon jó volt, köszönjük!

    VálaszTörlés
  2. Azt hittem Ric sebezhetetlen... De nem, a frizuráját összekócolta a robbanás... :)
    Mennyi bonyolult kaland... Sok tervezés előre, oszt a végére maradnak a hagyományos módszerek, mint a fejbeverés...
    Eleinte kicsit zavaros volt a történet, de a végére már minden tiszta lett...
    Köszi!

    VálaszTörlés
  3. Zsiráf testvér, már azt hittem, elveszítettünk a Zúrban...
    Atyátok

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nem boldogultam meg...
      John Lord történetének végigböngészéséhez gyűjtöm az erőt...
      Fél éve új ( és bűnös ) szenvedély rabolja időmet: Microsoft Solitaire Collection.

      Törlés
    2. Értem. Akkor még nem írok búcsúztató beszédet, pedig nagyon szép lett volna, mindegy, ne érezd rosszul magad miatta.
      Ez a tevékenység az Ördög bibliájával kecsegtet valami pozitív hozadékkal közösségünk irányába?
      Ilyenekre gondolok, hogy esetleg jövőbe látás képessége, lottószámok, és a többi...

      Törlés
    3. Esetleg minden képregény megjelenés nélküli vasárnap Tamás atya hirdethetné írásban az igét. Inkább olvasom élve, mert halva szerintem nem hallanám, bár azt még nem próbáltam, ha felülök a felhőre, akkor oda mi hallatszik fel. Hátha idővel papírra vetné azt is a Kockás kódex kiadója, mint Green Manor összest.
      Az Ördög Bibliáját csak virtuálisan és nonprofit módon forgatom, ellenben Szemere Miklósról elnevezett Szemeretelepen lakom, aki nyertesként Magyarország kultúrtörténetének "legnagyobb kártyanyereség" című fejezetében szerepel.
      Nem is tudom, illik-e felvetnem, de Isten és fia Jézus, fenn az Égi Kormányban az anyagi javak földi újraelosztását irányítja. Tehát lottón az nyer, aki méltó rá.
      Ki mire méltó, arról van egy találó vicc: http://metalvilla.blogspot.com/2010/10/bme-s-vicc-hatalmas.html

      Törlés
    4. Érdekes felvetések, Zsiráf testvér, kinek Isten kegyelméből még az is feltűnt, hogy nincs minden vasárnap képregény.
      Egyébként ez nekem is szemet szúrt, de nem mertem szóvá tenni, mert tudom, hogy Billy atya megsűrűsödött elfoglaltságai miatt ritkultak a kódexmegjelenések, és nem szeretném, ha az amúgy is terhelt napjaira még ez a megkeresés is rárakódna, s lelke kénytelen lenne azon vívódni, hogy most akkor előre vegye-e a kódexeket - más fontos dolgok hátrasorolása mellett -, vagy elküldjön a fenébe.
      Mindazonáltal él a remény, hogy ez az állapot idővel jobbra fordul. Ha ez mégsem következne be, akkor pedig maradunk a jelenlegi felállásnál.
      Hozzáteszem, az olyan nagyobb volumenű (ezt az egyik latin-plébános-posztgraduálison tanultam, rendkívül hasznos kifejezés) munkák, mint például egy "Blake és Mortimer", roppant energiákat s erőfeszítéseket emésztenek fel az Úr kegyelméből, ki a sikerrel kizárólag izzadság és fájdalom, valamint lemondás útján van szíves megajándékozni minden kódexfordító és rajzoló, illetve beíró testvért.

      Ó, én nem igénylem a pergamen-alapú megjelenést, főleg a prédikációimat illetően nem.
      Nekem éppen elég feladat, hogy egy viszonylag kislétszámú nyájat kell terelgetnem az örök fény felé "onlájnum", mely törekvésem jelenleg nem áll a siker kapujában, elnézve az éghajlati változásokat, ám ne szűnjünk meg hinni, hogy lesz még jövőre is tavasz, neadjisten nyár. És nem csak a Kalahari-sivatagban, bár főként ott.

      No, akkor nem vagy olyan messze attól a gyűlekezeti létesítménytől, ahol a kódexeink elkezdenek megszületni, hogy miután némi időt eltöltöttek cellámban, halovány gyertyafénynél, internetum-digitalis formában eljussanak Billy atyához beíródásra.
      Vagy eleve ott jöjjenek a világra, mert ilyenre is van példa szép számmal.
      Nos, ennyit a kulisszatitkokról.

      A humoros írás (viccet nem mondunk vallási körökben, mert azt nem igazán kedveljük, itt soha nem röhögünk, mindenki leszegett fejjel dolgozik, általában mintegy hatvan fokos szögben összehúzott szemöldökkel, miközben időnként ráhúzunk valami korbáccsal a saját hátunkra, hogy nagyobb erőbedobásra sarkalljuk gyarló testalkatunkat, amiből mindig tanulunk) tetszett, ifjúkori önmagamra emlékeztetett, én életem majdnem minden vizsgájára ezzel a módszerrel készültem, és valóban működik.

      Én erősen imádkozom a lottónyereményért már évek óta, de elismerem, hogy nincs könnyű helyzetben az Úr, mert így, hogy sosem veszek szelvényt, marhanehéz díjazni az egyébként kifogástalanul makulátlan hozzáállásomat. Habár egy ilyen lépéssel végérvényesen meggyőzhetné a világot a mindenhatóságáról, de hát, neki már nem kell bizonyítania, és én ezt elfogadom.
      Lehetséges, hogy idővel kénytelen leszek szembenézni a ténnyel, hogy sosem fogok nyerni a lottón, bár ezt sajnálhatjátok, mert ingyenessé tenném a kódexkiadást-forgalmazást-terjesztést, "Kódexkészítő Hall of Fame", "Atyák Lapja", "Codex Fraternatum", satöbbi.
      Ámnem.

      Törlés
    5. Minden megjelent kódex csodával határos égi adomány, melyet aki nem érez, az próbáljon több szeretettel belepillantani... Nem az számít, hogy milyen sűrűn van megjelenés, hanem az, hogy van. Másrészt oly sok kódexel láttak el a különféle terjesztők az elmúlt évtizedekben, hogy újra és újraböngészésük hosszútávú életcél is lehet...
      Másrészt tényleg lehetnének írásos igehirdetések nem csak kiemelt ünnepeken...
      Ha sok hozzászólást írunk, akkor előbb kapjuk Ric Hochet következő részét...
      Lottózhatunk közösen is, ha Tamás atya megosztja a kedvenc számait velem, átvállalhatom a kockázatot. Természetesen elvárnék némi megigényelt Égi Támogatást, felajánlom a nyereményen osztozást. Úgy érzem az nem is kérdés, hogy lesz nyeremény...
      Az ingyenes kódex osztás nem túl szerencsés ötlet, mert nem ösztönzi a kódexek megbecsülését...

      Törlés
    6. Így-így, Filii, nagyon jól mondod, messzemenőkig egyetértek.
      Az igehirdetés túl gyakorivá züllesztésével az a baj, hogy egy idő múlva megszokja a szem, a szív, a lélek, s bizony mondom, nem sok hétnek kell eltelnie ahhoz, hogy Isten kegyelméből a Nyáj a sztratoszféra külső rétegeiből helyezzen rá excretumot...
      Mert ilyen a gyarló emberi természet, ez nem baj - habár nem is áldás, az igaz - de ettől még tény.
      Ráadásul engem is megterhelne lelkileg. Így is elég sokat küszködünk és sanyargatjuk magunkat értetek, azt hiszem, egy újabb kereszt már sok lenne.

      Ric újabb nyomozásának hungarium-kódex-szé kreálása nem annyira a (szélsőségesen irreleváns -> ez is egy szép szó)hozzászólások számán múlik, hanem Risek atya munkabírásán.

      Azt már megfigyeltem, hogy minden lottókörben van 54, meg 55, ez szokott kiegészülni a tizennéggyel - sajnos a "nulla", és a szívemnek annyira kedves "végtelen" sem választható.
      Van még ugye a "kilences, a fszt, a hatos", ezek közül bármelyik megfelel, mert mindig röhögésre ingerel, és én szeretek vihogni, mikor már amúgy is bűnbe esem.
      A többi számot rád bízom, elfogytak az ötleteim. kilencvenkilenc nem jó, a tömegbe kell lőni, ha a szélére célzol, az cask lőszerpazarlás. Ezt persze nem én mondom, hanem egy megtért bárányom, aki egykor zsoldosként terjesztette az igét nem keresztény területeken, hogy a lelkére beszéljen az ottani megtévedt bárányoknak, Isten nagyobb dicsőségére. Olykor ezt a birkáknál is kellene alkalmazni, fontos, hogy a háztáji rendben legyen - khm, bocsánat, ez mellékszál.

      Esetleg el lehetne játszani egy piramisjátékhoz hasonló dolgot, ez természetesen közösségünkben a "katedrálisjáték" nevet nyerné el a keresztségben, aholis a hívek beszállhatnának egy szerényebb adománnyal, és hozhatnának még más birkákat, akik idővel lehetnének bárányok - ha adományoznak. Na, ezeket premizálnánk gyakorlatilag jelentéktelen, szines kavicsok értékén mozgó "katedrális-érmékkel", vagy váltságlevelekkel (ezeket természetesen megírom, lélekemelő szöveg, garantált feloldozás, satöbbi), illetve a leendő hatalmas nyeremény ígéretével. Mindenki osztalékot kap (ha nyerünk), ennek mértékét - ismét csak természetesen - a Jóisten hivatott eldönteni - ...rajtunk keresztül.

      Nos, ez csupán egy hevenyészet tervezet, de egyelőre ne hozzuk nyilvánosságra, még beszéljük át.
      Létfontosságú, hogy a gyülekezet már egy kész conceptio-val találkozzon, a tervezési fasis-sal ne helyezzünk rájuk pressurátumot.
      Mielőtt végképp elhatalmasodna rajtam a latin, távozom, mert ezer a dolog, és még fordítanom is kell kódexeket.
      Maradjatok meg kegyelemben.
      Te is Zsiráf testvér.

      Törlés
    7. Tamás atya!
      Mivel pont 5 számot írtál, így meg is tettem mindet. Sorsolás szombat délután.

      Törlés
    8. Rendben, kérlek, amennyiben nyernénk, azt kíméletesen közöld.

      Törlés
    9. Egyenlőre nincs ok izgulni. Új hét jön új reménnyel, újabb beruházás...
      Gondolom nem elég tiszta a lelkem, és nem érdemlem meg...
      Vagy túl tiszta a lelkem, és az esemény után sokat hiányoznék a munkahelyemről...

      Törlés
    10. Milyen szerencsétlen számokat huzgáltak már... három, meg kilenc? Vagy mi. Meg "hetvennyolc"? Hogy lehet már egy ilyet kihúzni, hogy "hetvennyolc"?
      Azt a számot kitiltanám a húzásból. Hát hogy néz már ki, nem? Haha!

      Törlés
    11. Öööö...
      Nem a maradék 85 számmal kell foglalkozni, hanem az 5 legfontosabbat a Mindenható figyelmébe ajánlani...

      Törlés